Ingredients per a 4 persones:
1 rap d’1kg aprox.
8 escamarlans.
20 cloïsses.
1 Ceba tendre.
1 cullerada de polpa de nyora.
1 copa de cava brut (o vi blanc).
Sal.
Pebre.
Oli d’oliva verge.
Un gotet de fumet de peix.
Elaboració: En una cassola amb oli enrossir lleugerament els escamarlans, retireu, seguidament el rap salpebrat, retireu, mentre tan posar les cloïsses amb aigua i força sal perquè deixin anar la sorra. Sofregir la ceba i a continuació afegir la polpa de nyora, remeneu i afegiu el cava, evaporeu l’alcohol, afegiu el got de fumet i a continuació incorporeu la resta d’ingredients incloses les cloïsses ben rentades, tapeu i quant les cloïsses estiguin obertes ja es llest.
Rectificar de sal i pebre si es necessari, la salsa es pot espessir a gust amb Maizena express. El peix és fresc.
Retroenllaç: Caldereta de rap, escamarlans i cloïsses | Celler-Adocse