Ingredients per a 4 persones:
1/2 litre de llet
4 rovells d’ou
2 cullerades de midó (15/20gr) (blat de moro)
Canyella en branca
Escorça de llimona (ben neta) sense la part blanca
75 gr. de sucre + 4 cullerades per cremar
Elaboració:
Mulleu el cassó de bullir la llet (evitareu que s’enganxi la llet en coure-la).
Primer fem una infusió a foc suau de la llet amb la branca de canyella i la pell de llimona. Mentrestant, en un bol barregem els rovells d’ou, el sucre i el midó.
Quan la llet hagi bullit, la colem i l’afegim poc a poc a la barreja anterior. Tot plegat ho tornem a posar sobre el foc lent/mig no deixant de remenar fins que espesseixi i no hi hagin grumolls. (procureu que no bulli, els ous es poden tallar).
Posem en els motlles tradicionals de fang o en altres que tinguem més a mà i deixem refredar. Quant estigui a temperatura ambient posem els motlles a la nevera.
Just abans de servir hi afegim sucre per la superfície, una cullerada n’hi haurà prou i caramel·litzem amb l’ajuda d’un bufador o planxa especial per a aquest fi, és fàcil d’aconseguir. En preferència el bufador ja que manté la crema freda i genera perfectament aquesta famosa placa de sucre cruixent. Evident-ment si teniu vitroceràmica us haureu de decantar pel bufador.
Si se’n fa de sobres, es pot guardar però no li poseu sucre damunt.
Retroenllaç: Crema catalana | Celler-Adocse