Ingredients per a quatre persones:
1 Kg de patates.
200g de formatge fresc per untar.
4 cullerades de nata liquida.
100 g de formatge ratllat.
1 culleradeta de pebre dolç.
Sal.
Pebre.
Elaboració:
Renteu les patates i bulliu-les (amb pell) amb aigua i sal fins que siguin cuites, mentrestant en un bol poseu el formatge fresc i la nata liquida, remeneu. Quant les patates estiguin temperades peleu-les, talleu-les a cuadrets, poseu-les en un bol, seguidament afegiu el formatge fresc d’untar i la crema de llet, remeneu-ho amb comte perquè no es trenquin les patates, salpebreu i poseu el pebre vermell, torneu a remenar amb compte, poseu amb una safata per anar al forn, poseu-hi el formatge ratllat per damunt. El forn a de estar pre escalfat a 180°, introduïu la safata al forn i gratinador fins que estiguin roses.
Per saber si les patates estan cuites punxeu-les amb un ganivet, si es solten es que estan cuites.
(Les patates mitjanes es couen entre 25 i 30 minuts).
Retroenllaç: Patates amb formatge | Celler-Adocse