Ingredients 4 persones:
300 gr. de fideus de fideuà.
1 carbassó.
2 pastanagues.
25 gr. d’espinacs
24 alls frescos.
75 gr. de pinyons.
Aigua.
Oli d’oliva verge extra.
Sal.
Elaboració:
Escalda els espinacs i escorre bé. Reserva l’aigua resultant. Col·loca els espinacs al vas batedor i afegeix 25 gr. de pinyons i un bon raig d’oli d’oliva. S’assaona. Tritura i reserva la crema d’espinacs. Pica els alls frescos (en cilindres) els carbassons (a quarts de lluna) i les pastanagues (en mitges llunes). Ofegar la verdura en una tartera amb un rajolí d’oli i s’assaona.
Retira la verdura i en la mateixa tartera torra els fideus. Afegeix novament la verdura, cobreix amb l’aigua dels espinacs (700 ml) i cuina la fideuà durant 10-12 minuts. Rega amb l’oli d’espinacs. Torra la resta dels pinyons en una paella sense gens d’oli i esquitxa la fideuà. Serveix.