Ingredients:
• 1 manat de julivert.
• 1 tassa d’oli d’oliva.
• Sal.
• Unes gotes de llimona.
Preparació:
Separa les fulles de les branquetes de julivert i posa-les en el got d’una batedora elèctrica. Afegeix l’oli i mig got d’aigua i tritura fins aconseguir una crema. Guarda aquesta salsa en un flascó ben tapat a la nevera i reserva’l per amanir o adornar amanides.
Per aconseguir un oli d’un bonic color verd i aromatitzat amb julivert, feu el següent: introduïu quatre segons el julivert en aigua bullint i immediatament poseu-lo en aigua molt freda. Piqueu-lo en un morter, poseu-lo a la batedora, afegiu l’oli i bateu.
Les gotes de llimona farà que el julivert no s’oxidi i potenciarà el sabor.
Opcional: Es pot afegir un all i ens donarà un gust més fort.
Un rajolí a un puré de patates li donarà un toc especial.
Aporta un toc verd a la decoració dels plats i a la vegada alegra els sabors de molt productes. El pop o calamarsons a la planxa amb aquest oli resulta tot un encert.
Notes:
Els cuiners ho guarden en un envàs de plàstic amb un bec fi que anomenen biberó. Aquest envàs es pot adquirir a les cases especialitzades en estris professionals. Un truc per fabricar un biberó casolà és utilitzar els envasos plàstics de maionesa o ketchup ben rentats. Guardar a la nevera.
Un altre manera de fer Oli de julivert es aquesta:
Escaldeu el julivert uns segons, es refresca i s’asseca amb paper absorbent. Es posa a temperar oli al foc amb el julivert i es retira quan estigui una mica més calent. Es tapa i es deixa que infusioni fins que l’oli es refredi, llavors es tritura.
Retroenllaç: Oli de julivert | Celler-Adocse