Llamàntol rostit a l’ast amb herbes aromàtiques


Llamàntol rostit a l’ast amb herbes aromàtiques: una proposta que el xef de Sant Celoni va oferir als lectors del diari ARA per a les festes nadalenques.

En record per aquest gran cuiner amic dels seus amics i un millor home.

Una frase molt adient d’en H. Jackson Brown “Troba una feina que t’agradi i afegeix cinc dies a la setmana”. Santi sempre estarà amb nosaltres.

Santi Santamaria, juntament amb altres cuiners de primer nivell de Catalunya, va oferir per Nadal algunes propostes per als àpats de les festes als lectors de l’Ara. Un d’els plats creats i recomanats pel xef del Racó de Can Fabes van ser Llamàntol rostit a l’ast amb herbes aromàtiques. (establiment tancat)

Us la recordem després que l’autor hagi mort sobtadament, durant un viatge a Singapur.

Ingredients per a 4 persones:

8 llamàntols de 400 grams cada un, oli d’oliva amb herbes en pols (llorer, farigola i romaní), 4 fulles de llorer, 4 fulles de farigola, 4 fulles de romaní, ous de llamàntol acolorits amb oli d’oliva, 2 verds de ceba tendra, sal, pebre negre, sal gruixuda.

Preparació

Prepareu el llamàntol per enfilar-lo a l’ast. Al seu voltant poseu-hi les fulles de llorer, la farigola i el romaní. Pinteu-lo amb una mica d’oli d’herbes en pols i afegiu-hi sal i pebre.

Pengeu-lo a l’ast i coeu-lo 30 minuts sense parar de donar-hi tombs i pintant, amb l’ajuda d’un pinzell, el llamàntol amb l’oli d’herbes. Una vegada els ous del llamàntol estiguin acolorits, els podeu retirar de l’ast i continuar cuinant la peça sencera.

Retireu el llamàntol de l’ast; traieu-li la closca i talleu-li la cua en tres parts. Netegeu les pinces i reserveu-les per a l’amanida. També guardeu-ne els caps.

Muntatge

Munteu el plat amb el llamàntol tallat de llarg a llarg, els ous en el fons del plat i la ceba tendra en juliana. Acabeu-ho amb sal gruixuda i un toc de pebre de molinet.

Font: ara.cat

1 responses to “Llamàntol rostit a l’ast amb herbes aromàtiques

  1. Retroenllaç: Llamàntol rostit a l’ast amb herbes aromàtiques | Celler-Adocse

Deixa un comentari