
Ingredients 4 persones:
3 patates.
4 ous.
1 pebrot vermell.
1 ceba.
2 grans d’all.
Farina i ou batut.
50 ml. de vi blanc o negre.
Aigua.
Oli d’oliva verge extra.
Sal.
Julivert.
Elaboració:
Posa aigua a escalfar en una cassola. Quan comenci a bullir, afegeix 4 ous i cou durant 10 minuts. Refreda’ls, pela i talla’ls a quarts. Reserva’ls. Col·loca el pebrot sobre la placa del forn. Regal amb un raig d’oli i s’assaona. Coure al forn a 180ºC durant 30 minuts (amb el forn pres-escalfat). Pela’l i talla’l a tires. Reserva.
Si voleu fer el pebrot al microones, posa’l en una safata i tira per damunt un raig d’oli, cou a potencia màxima 12 minuts. Pela’l i talla’l a tires.
Cou les patates durant 25 minuts. Pela-les, talla-les a rodanxes, s’assaona i passa-les per farina i ou batut. Fregeix en una paella amb oli. Escorre-les sobre un plat folrat amb paper absorbent de cuina.
Per a la salsa, pela i lamina els alls i la ceba tendra finament. Poseu-los a ofegar en una cassola (ampla i baixa). Condimentar. Quan agafin una mica de color, afegeix 1 cullerada de farina, remou i cuina una mica. Aboca el vi i dóna-li un bull. Afegeix 300 ml. d’aigua i barreja bé. Introdueix les patates, s’empolvora amb julivert picat i cuina durant 5 minuts més. Acompanya amb els trossos d’ou i les tires de pebrot.
Si feu servir vi blanc o negre, la salsa us quedarà més clara o fosca.