Sopa d’all amb ou


Ingredients:

10 grans d’all.

Pa de pagès dur. (tres llesques per plat).

40 g de pernil serrà en talls fins.

1 culleradeta de pebre vermell dolç.

1,1/2 de brou de pollastre (per 4 plats) o aigua amb consomé de pollastre.

1 ou. (per comensal i plat).

Sal.

Pebre.

Oli d’oliva verge extra.

Formatge rallat.

1 branqueta de julivert. (opcional).

Elaboració:

Pela els grans d’all i talla’ls en làmines. Talla el pa en llesques fines i no massa grans. Escalfa unes sis cullerades d’oli en una cassola a foc lent. *Afegeix els alls daurant-los lleugerament, quan comencen a estar rossets hi afegim el pebre vermell i ho remenem bé, retira’ls.

Afegeix el pa a la cassola, puja una mica el foc i fregeix/enrosseix-lo un parell de minuts, aboca el brou de pollastre i escalfa’l uns 20 minuts a foc lent, que no bulli, quan estigui calent, assaona, afegeix els alls i el pernil tallat trossejat. Al emplatar hi posem un ou per cap vigilant que els ous quedin sencers, poseu una mica de formatge ratllat, amb l’escalfor es desfarà una mica. (un polsim de pebre negre li donara el toc), decora amb julivert (opcional) o una branqueta de farigola.

Opcional-ment es por gratinar.

(*Els alls no s’han de cremar, si no amarguen).

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s