Ingredients per a dos persones:
200 g de tagliatelle (frescos).
4 talls gruixudes de bacó.
1 ou.
6 cullerades de llet evaporada “Ideal”.
2 cullerades grans de formatge parmesà (30 g).
2 cullerades d’oli d’oliva.
Sal.
pebre mòlt.
Elaboració:
Posa abundant aigua (aproximadament 2 litres) a coure en una cassola gran. Quan comenci a bullir (bombollejar), afegeix una culleradeta de sal.
Afegeix els tagliatelle, cou el temps que indiqui l’envàs.
Talla el bacó a daus. Posa l’oli a escalfar en una cassola àmplia i plana, quan estigui calent, afegeix els daus de bacó i fregeix-los fins que es daurin (2-3 minuts). Afegeix els tagliatelle escorreguts, remou i retira la cassola del foc.
Trenca l’ou en un bol, bat i afegeix la llet evaporada, el formatge, sal (al teu gust) i una mica de pebre mòlt. Bat novament i aboca sobre els tagliatelle. Barreja ràpidament amb una cullera de fusta i serveix.
Consell : Com que la salsa carbonara porta ou, el millor serà consumir aquest plat el mateix dia, per evitar que l’ou desenvolupi bacteris que puguin donar lloc a intoxicacions alimentàries.
Retroenllaç: Tagliatelle a la carbonara | Celler-Adocse