Salmó fresc en un llom.
Patata.
Ceba
Tomàquet.
Vi blanc.
Sal i pebre al gust.
Herbes al gust (orenga, farigola, etc.)
Dificultat: Molt fàcil.
Comencem preparant un llit sobre la qual anem a rostir el salmó. Per a això, tallem les patates a rodanxes de 3/4mm de gruix, la ceba tendra en juliana i el tomàquet a rodanxes fines. Distribuïm totes les patates per la safata de forn, assaonem i afegim una mica d’oli d’oliva, una mica d’aigua i una mica de vi blanc. Posem al forn a 190º durant 20 minuts fins que les patates estiguin prenent color i estiguin cuites, en aquest moment si voleu podeu posar uns petits trossets de la ceba, tot ben escalfat. Tot seguit, empolvorem bé amb pebre negre i col·loquem el llom de salmó assaonat sobre el llit de patates. Afegim també la ceba tendra i les herbes distribuint-les per sobre. Deixem que el salmó es cuini durant uns 10 minuts. Servim directament en la mateixa font de forn en la qual l’hem cuinat.