Ingredients per a 4 persones:
– 1 Kg. de cocotxes de lluç.
– 1 Cabeça d’alls.
– 1 Got de vi blanc.
– 1 Bitxo caiena.
– Oli d’oliva verge extra.
– Julivert.
– Sal.
Elaboració:
En una cassola baixa d’una mida que pugui permetre que les cocotxes càpiguen sense tocar-se entre elles, afegim un dit d’oli i posem al foc, sofregim els alls tallats a làmines fines i el bitxo caiena, (si no voleu que piqui molt trèieu-li les llavors), sense que es cremi l’all seguidament afegiu el vi, deixar evaporar i afegiu les Cocotxes amb la pell cap avall, salar, quan canviïn una mica de color donar-los la volta (com han d’estar separades, fer la cocció en diverses vegades), s’han de coure poc si no s’endureixen, finalment afegiu el julivert i col·loqueu la cassola en un taulell lliure on la puguem moure sense problema, agafem una nansa amb cada mà i comencem a moure en cercles fins que veiem que la salsa comença a espessir-se. Servir calent.
Retroenllaç: Cocotxes de lluç amb salsa verda | Celler-Adocse