Ingredients per a 4 persones:
4 trossos de llom de bacallà salat de ració
2 cebes mitjanes
2 alls
3 tomàquets mitjans madurs
150 g de vi blanc sec
3 pebrots escalivats
Sal
Pebre
Oli d’oliva
1 fulla de llorer
Preparació:
Deixeu en remull el bacallà durant dos dies canviant-ne l’aigua cada 12 hores.
Poseu els talls de bacallà dins una olla i aboqueu-hi aigua just que els cobreixi. Poseu l’olla al foc i quan veieu que comença a bullir l’aigua, apagueu el foc i traieu el bacallà. Poseu-lo a escorre dins un colador i reserveu l’aigua de la cocció.
Peleu les cebes i talleu-les a daus petits. Talleu els tomàquets. Peleu els alls i talleu-los. Peleu els pebrots escalivats i feu-ne tires llargues.
Poseu una cassola al foc amb una mica d’oli. En ser calent, aboqueu-hi la ceba i l’all, salpebreu el conjunt i coeu-lo fins que la ceba sigui transparent. Afegiu-hi ara el tomàquet i coeu-lo a foc mitjà. Incorporeu-hi la fulla de llorer. Quan el tomàquet estigui ben confitat, aboqueu-hi el vi blanc. Remeneu el sofregit i deixeu que s’evapori el vi. Ara, incorporeu-hi un tassó d’aigua de la cocció del bacallà i feu bullir el conjunt cinc minuts.
Deu minuts abans de servir el plat, col·loqueu els talls de peix dins la cassola (si hi ha poc líquid, afegiu-hi un xic més d’aigua de la cocció del bacallà) i distribuïu les tires del pebrot escalivat per damunt. Feu bullir la salsa tres minuts i ja podeu servir el plat.
Recepta gentilesa de Bojos per la cuina.
Retroenllaç: Bacallà amb salsa | Celler-Adocse