Ingredients per 4 persones:
4 espatlles de conill.
250 gr. de pastanaga.
250 ml. de llet evaporada.
2 porros (la part blanca).
4 grans d’all.
16 escalunyes.
Farina.
Aigua.
Oli d’oliva verge extra.
Sal.
Pebre.
1 mica de comí.
1 mica de gingebre en pols.
1 clau.
Julivert.
Elaboració:
Pela i pica els alls, les pastanagues i els porros. Sofregir en una cassola amb un raig d’oli. S’assaona. Salpebra les espatlles de conill. Passa-les per una mica de farina (retira l’excés) i enrosseix en una cassola amb un raig d’oli. Escorre una mica en paper absorbent.
Afegeix a la cassola de les verdures les espatlles, la llet, les espècies i aigua (250 ml.) Condimenta, tapa i cuina a foc suau durant 30 minuts (als 15 minuts dóna’ls la volta). Retira les espatlles i passa la salsa pel passapuré. Col·loca en una cassola i introdueix de nou les espatlles. Mantén la cassola calenta.
Pela les escalunyes i cuina a foc suau durant 30 minuts fins que quedin ben confitades. Serveix el conill, salsa-les i s’empolvora amb julivert picat. Acompanya el plat amb les escalunyes confitades.