Ingredients 4 persones:
12 filets de pollastre.
2 cebes tendres.
8 grans d’ all.
1 bossa d’espinacs.
1 ou.
200 ml. de vi blanc.
400 ml. d’oli d’oliva verge extra.
200 ml. de vinagre de poma.
Sal.
Pebre en gra.
2 fulles de llorer.
Elaboració:
Poseu a escalfar l’ oli, el vi i el vinagre en una tartera. Peleu els alls i les cebes i afegiu-los, també les fulles de llorer i uns grans de pebre. S’assaona. Cuina’l a foc suau durant 15/20 minuts amb la tapa posada. Salpebra el pollastre, introdueix-lo a la cassola, tapeu-la i deixeu coure durant 3/4 minuts. Deixa que reposi durant ½ hora aproximadament. Retira 200 ml. de líquid i deixa que es refredi.
Col·loca un ou al got de la batedora, aboca l’escabetx fred i lliga’l amb la batedora elèctrica. En una paella amb una mica d’oli fregeix els espinacs assaonats. Per servir col·loca els espinacs a la base del plat i a sobre el pollastre, les cebes i els alls. Amaneix amb l’escabetx lligat.
Consell: A més de menjar l’escabetx de pollastre, la podeu utilitzar-lo com a ingredient de qualsevol amanida.