La llet i els seus derivats no són els únics aliments que tenen alts nivells de calci.
Hi ha altres fonts alternatives que són adequades especialment per a persones que són intolerant a la lactosa o que per altres raons no consumeixen lactis.
És important consumir cada dia aliments amb alts nivells de calci ja que el mateix es perd una part tots els a través de l’orina.
Una adequada dieta alta en calci ajudés a prevenir malalties dels ossos, millorés l’estat de dents i permetrà tenir una vida més saludable.
Persones de totes les edats han de consumir aliments amb calci per poder tenir un cos sa no només els nens o gent gran com es pensa.
Algunes dietes vegetarianes exclouen els làctics pel que les persones que segueixen aquest tipus de règims poden tenir deficiència de calci i si no el substitueixen amb aliments amb calci però d’altres grups alimentaris.
No hi ha excuses per no consumir calci ja que encara que no consumim lactis es poden obtenir d’altres fonts naturals.
Si tenim dubtes sobre el nivell de calci hem de consultar el metge ja que en cas de ser necessari es pot prendre suplements de calci per complementar la ingesta dels aliments.
Aliments amb alts nivells de calci:
– tija i fulles del nap
– fulles de remolatxa
– algues marines
– soja
– blat de moro
– civada
– llavors de sèsam
– llavors de rosella
– llavors de gira-sol
– avellanes
– ametlles
– castanyes
– nous
– fesols
– cigrons
– julivert
– espinacs
– col
– porro
– fonoll
– figues seques
– préssec
– taronja
– pruna
– banana
– fresa o maduixa
– llevat de cervesa
– tofu
– miso
Retroenllaç: Fonts naturals de calci | Celler-Adocse