Mongetes verdinas amb rossellones


MongetesBRIngredients per a 4 persones:

300g de mongetes verdinas (d’Astúries).

500g de rossellones.

100g de pernil serrà en un tros.

1 ceba.

3 alls.

1 fulla de llorer.

Un got de vi blanc.

Carn de nyora.

Sal.

Pebre.

Oli d’oliva verge extra.

Julivert.

Elaboració:

Posar en remull les mongetes dotze hores. En l’olla exprés posar les mongetes escorregudes, cobrir d’aigua dos dits per sobre de les mongetes, afegir la ceba sencera i pelada, el llorer i el pernil, salar, tanqueu l’olla i quan comenci a sortir el baf deixeu 15 minuts a foc mitjà.

Obriu l’olla, trèieu la ceba i el pernil i tallar-lo a trossets, talleu i peleu els alls, en una cassola amb oli sofregir els alls, tot seguit afegiu-hi la ceba, el pernil i una culleradeta de la carn de nyora, seguidament afegiu el vi i les *rossellones, tapeu-les fins que s’obrin, seguidament afegiu les mongetes escorregudes i escampeu-hi el julivert picat.

*(les rossellones han d’estar com a mínim una hora amb aigua i abundant sal perquè deixin anar la sorra).

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s