
600gr de vedella tallada ben fina.
1 ceba.
Tomàquet rallat.
1 bosseta de ceps deshidratat.s
1/2 copa de xerès.
Farina.
Sal.
Pebre.
Oli.
Elaboració:
Escaldeu els ceps en aigua bullent, deixar-los una estona. Enfarineu els talls de carn lleugerament, poseu una cassola al foc amb oli, poseu-los un moment i reserveu-los. Talleu la ceba a trossos petits i fregiu-la a foc lent amb el mateix oli, seguidament afegiu-hi el tomàquet, i quan estigui cuit afegir-hi una cullerada de farina per espessir la salsa. Poseu-hi el xerès, coleu els ceps i guardeu l’aigua. Afegiu al sofregit una part de l’aigua dels ceps (no tota) i una mica més d’aigua. Quan comenci a bullir, salpebreu-ho, afegiu els ceps i la carn, i coeu-ho a foc mitjà durant 30 minuts o fins que estigui cuit. Consell: La millor peça de vedella per a fer aquest plat és el peixet.
Retroenllaç: Fricandó amb ceps | Celler-Adocse