Ingredients:
10 grans d’all.
200 g de pa de pagès dur.
80 g de pernil serrà en talls fins.
1 culleradeta de pebre vermell dolç.
1½ l de brou de pollastre.
8 ous de guatlla.
1 branqueta de julivert.
Sal.
Pebre.
Oli d’oliva verge extra.
Elaboració:
Pela els grans d’all i talla’ls en làmines. Talla el pa en llesques fines i no massa grans. Escalfa unes sis cullerades d’oli en una cassola a foc lent. *Afegeix els alls daurant-los lleugerament i retira’ls.
Afegeix el pa a la cassola, puja una mica el foc i fregeix un parell de minuts, remenant. Aparta la cassola del foc i afegeix el pebre vermell i sofregeix uns segons sense deixar de remenar, aboca el brou de pollastre i escalfa’l, quan bulli afegeix el pa, assaona, afegeix els alls i els talls de pernil tallats a tires, cou vint minuts. Escalfa abundant oli en una paella petita i fregeix els ous de guatlla. Serveix la sopa amb els ous i decora amb julivert.
(*Els alls no s’han de cremar, si no amarguen).
Retroenllaç: Sopa d’all amb ous de guatlla | Celler-Adocse