-És un suc d’estiu per a totes les edats, que fa passar la set i refresca.
-La síndria ajuda a calmar la set i té propietats depuratives.
-És molt indicada en les dietes d’aprimament, i per a les persones que tenen problemes renals i de les vies urinàries.
-El color vermell de la síndria és degut al licopè, un nutrient de gran acció antioxidant.
Ingredients:
Per a una persona
2 talls de síndria del país freda
1 cullerada (15 ml) de suc de llimona
Uns quants granets de sal
Elaboració:
Peleu i talleu la síndria. Traieu-ne les llavors, si en té.
Poseu-la al vas de la batedora amb el suc de llimona i la sal.
Preneu-vos el suc immediatament.
Apunts culinaris, energètics i nutricionals
El suc de síndria és tan vermell que alegra bufets i berenars d’estiu.
La síndria del país és una varietat rústica de pell gruixuda d’un verd fosc i carn molt dolça d’un vermell intens. Les llavors son grosses i negres, i no costa gaire treure-les. Si no teniu paciència per treure’n les llavors, feu el suc a la liquadora o bé trieu una síndria sense llavors, ara que també n’hi ha d’ecològiques.
És un suc d’estiu per a totes les edats, fa passar la set i refresca.
La síndria és la fruita que té més quantitat d’aigua –aproximadament, un 93%–, per la qual cosa el seu valor calòric és realment baix. Tot i que presenta nivells poc significatius de vitamines i minerals, destaca per la seva riquesa en potassi i magnesi. La coloració és deguda a la presència de licopè, un nutrient de gran acció antioxidant. En general, la síndria destaca per ser una fruita que ajuda a calmar la set i per les seves propietats depuratives. És molt indicada en les dietes d’aprimament, i també per a les persones que tenen problemes renals i de les vies urinàries.
Foto: Pau Esculies
Recepta: Montse Vatllori
Font: Etselquemenges
Retroenllaç: Menjar síndria i els seus beneficis | receptesmaica.cat
Retroenllaç: Menjar síndria i els seus beneficis | estevepressecdordal
Retroenllaç: Menjar síndria i els seus beneficis | receptesmaica.cat
Retroenllaç: Menjar síndria i els seus beneficis | Receptes Maica