Ingredients: per a 2 racions
300 Grams de cols de Brussel·les.
80 Grams de pernil serrà.
½ Ceba tendra.
1 Pessic de sal.
1 Pessic de pebre negre mòlt.
1 Raig de oli.
100 Mil·lilitres de vi blanc.
2 Talls de formatge.
Elaboració:
Tallem el pernil serrà en daus, com d’1,5 centímetres aproximadament.
Coem les cols de Brussel·les en abundant aigua bullint durant 10/12 minuts. Un cop cuites les escorrem i reservem.
En una paella, sofregim la ceba amb una mica d’oli d’oliva fins que comenci a estar transparent. Aquest ingredient ajuda a potenciar el sabor de la recepta de cols de Brussel·les amb pernil i formatge però, si no disposes d’ell o prefereixes substituir-lo, sempre pots fer servir qualsevol altre tipus de ceba.
Afegim les cols de Brussel·les, posem sal i pebre negre mòlt, i remenem per que es cuinin de manera parella.
Afegim el vi blanc i deixem que redueixi l’alcohol cuinant les cols durant 5 minuts més.
Retirem del foc i incorporem el pernil serrà en daus. Movem perquè es cuini una mica amb la calor residual i es barregin els sabors dels diferents ingredients.
Afegim el formatge tallat a quadradets i deixem que es fongui amb les cols de Brussel·les i el pernil.
Les cols de Brussel·les amb pernil i formatge es poden prendre com a entrant o fins i tot com acompanyament d’alguna carn o peix.
Ja en sento l’olor 🤩 m’agraden molt.
M'agradaM'agrada
Retroenllaç: Cols de Brussel·les amb pernil i formatge | Celler-Adocse