Cols de Brussel·les amb pernil i formatge


Ingredients: per a 2 racions

300 Grams de cols de Brussel·les.

80 Grams de pernil serrà.

½ Ceba tendra.

1 Pessic de sal.

1 Pessic de pebre negre mòlt.

1 Raig de oli.

100 Mil·lilitres de vi blanc.

2 Talls de formatge.

Elaboració:

Tallem el pernil serrà en daus, com d’1,5 centímetres aproximadament.

Coem les cols de Brussel·les en abundant aigua bullint durant 10/12 minuts. Un cop cuites les escorrem i reservem.

En una paella, sofregim la ceba amb una mica d’oli d’oliva fins que comenci a estar transparent. Aquest ingredient ajuda a potenciar el sabor de la recepta de cols de Brussel·les amb pernil i formatge però, si no disposes d’ell o prefereixes substituir-lo, sempre pots fer servir qualsevol altre tipus de ceba.

Afegim les cols de Brussel·les, posem sal i pebre negre mòlt, i remenem per que es cuinin de manera parella.

Afegim el vi blanc i deixem que redueixi l’alcohol cuinant les cols durant 5 minuts més.

Retirem del foc i incorporem el pernil serrà en daus. Movem perquè es cuini una mica amb la calor residual i es barregin els sabors dels diferents ingredients.

Afegim el formatge tallat a quadradets i deixem que es fongui amb les cols de Brussel·les i el pernil.

Les cols de Brussel·les amb pernil i formatge es poden prendre com a entrant o fins i tot com acompanyament d’alguna carn o peix.

2 responses to “Cols de Brussel·les amb pernil i formatge

  1. Ja en sento l’olor 🤩 m’agraden molt.

    M'agrada

  2. Retroenllaç: Cols de Brussel·les amb pernil i formatge | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s