Fira del Gall 2017 – 16 i 17 de desembre a Vilafranca del Penedès



El 16 i 17 de desembre a Vilafranca del Penedès es celebrarà coincidint amb els volts de Sant Tomàs, la Fira del Gall al recinte del parc de Sant Julià.
Una mostra centenària i única al país que enguany hi hauran moltes novetats. La recuperació del gall i la gallina negre del Penedès, una raça autòctona productora d’una carn molt característica pel seu color, suavitat i sabor.

El Penedès sempre ha tractat amb molta cura el seu aviram, amb una cria acurada i una bona alimentació natural. No en va, els ous penedesencs eren considerats els més cars del país. El mercat d’aviram viu que es farà dissabte i diumenge al matí i migdia serà un dels principals atractius de la Fira del Gall, l’única d’aquestes característiques en què el visitant veu la peça, la tria i se l’emporta morta i plomada.

Els principals atractius del certamen, l’aviram, el vi i la gastronomia, centraran les grans zones del recinte firal.

Una de les característiques de la Fira del Gall que la fan diferent i única és el servei d’Escorxador. De fires d’aviram n’hi ha moltes arreu del país, però que ofereixin la possibilitat d’escollir l’ànec, capó, gall o gallina viva i, sense moure’s del recinte tenir-la sacrificada i plomada al cap d’unes hores, només hi ha la Fira del Gall. Això és gràcies al servei gratuït d’escorxador que funciona durant dissabte i diumenge al matí (en el cas dels ànecs només dissabte al matí). A més, els serveis veterinaris del DAAM de la Generalitat de Catalunya vetllen per l’estat higiènic-sanitari de tot l’aviram que es posa a la venda. Una manera, per tant, de comprar amb total garantia.

Un any més se celebrarà també el concurs-exposició de gallina penedesenca amb els millors exemplars de galls i gallines de les quatre varietats de la raça autòctona. Seguint amb la iniciativa de l’any passat, l’organització ha convidat a una raça estrangera a participar a la fira. Es tracta de la Pita Pinta Asturiana, que serà present a la mostra amb exemplars de les quatre varietats que presenta: pinta, roxa, negra bedoll i blanca.

Un altre dels punts forts de la fira serà la Mostra gastronòmica d’Aviram, en la qual restaurants de Vilafranca oferiran propostes culinàries. Enguany l’oferta de plats elaborats amb Gall Negre del Penedès serà més àmplia, amb plats a base d’aquesta au tan nostrada. Tots aquests plats es podran combinar amb vins negres de la DO Penedès.

Un altre atractiu de la fira serà el Superceller, un espai dedicat a la degustació de vins i a la realització d’activitats diverses. Destaquen tallers per aprendre a distingir els gustos i aromes dels vins, un tast-maridatge de quatre formatges, un maridatge de vins i fruites remullades amb xocolata fosa, un tast de vins monovarietals amb delicadeses del Penedès. També hi haurà el Rebost de Nadal, una zona on els visitants podran adquirir caves, vins, licors i tota mena de productes autòctons del territori.

Una de les novetats de la fira serà un trenet que connectarà el recinte firal amb el centre de la vila.

Un altra dels dels punts interessants de la Fira és que el programa d’activitats enoturístiques s’amplia. En total s’han programat fins a 70 activitats d’aquest tipus entre visites a bodegues i cellers, tastos, maridatges, exposicions temàtiques, Fira solidària … al llarg dels dos dies. Un dels objectius d’aquesta aposta per l’enoturisme és incentivar que els visitants facin estada tot el cap de setmana a Vilafranca del Penedès.

Aquestes activitats vitivinícoles complementaran l’oferta que es presenta al llarg del cap de setmana en motiu de la Fira del Gall i que no és poca: el tradicional concurs de truites, la mostra de bestiari de ploma, l’activitat infantil porta’m el xumet, les visites culturals a la Casa de la Festa Major i al Vinseum, el mercat d’artesania o la fira als restaurants, en la què  restaurants de la vila serviran menús que inclouen gall del Penedès o bé aviram del 16 al 17 de desembre.

+informació

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s