Les vacances i les mascotes


Ja ha començat el període estival i, més tard o més d’hora, anirem de vacances!

Els que tenim animals de companyia, hem de pensar quina serà la millor opció vacacional per a nosaltres i per als nostres millors amics.Gos 3

Entre les diferents opcions, tenim la possibilitat de dur l’animal amb nosaltres, deixar-lo amb algú que se’n pugui fer càrrec o portar-lo a una residència. En el cas de gats que visquin en un pis, aquests es poden quedar sols fins a 3 dies si els deixem suficient aigua, menjar i sorra neta per a fer les seves necessitats.

Sobretot, prenguem consciència: no abandonem els animals; sempre hi ha una solució!

Alguns consells a seguir

En qualsevol cas, hi ha una sèrie de petites recomanacions que cal seguir: localitzeu la cartilla sanitària del vostre animal i porteu-la allà on ell/ella es quedi. Comproveu també que totes les vacunes estiguin al dia. Aquest fet és important ja que segons on viatgi l’animal, pot existir una major predisposició a patir determinades malalties. Els animals que es quedin a residències tenen l’obligatorietat d’estar perfectament vacunats.

En el cas de gossos, gats i fures que viatgin per la Comunitat Europea o a alguns països determinats, cal que portin també un passaport, que us farà el vostre veterinari.

També és important fer una desparasitació interna (per a paràsits gastrointestinals) prèvia; el sistema inmunitari de l’animal estarà així en perfectes condicions per lluitar contra qualsevol malaltia a què l’animal es pugui exposar

Cal protegir-los contra paràsits externs (puces, paparres i polls) amb collars, esprais o pipetes. Recordeu que, amb la calor, la proliferació d’aquests paràsits s’incrementa de forma considerable i que són portadors de moltes malalties que poden arribar a ser molt greus.

Portar-los a la perruqueria i tallar-los els cabells farà que en cas que agafin puces o paparres aquestes siguin més fàcils de localitzar. També us permetrà descansar encara més, ja que us estalviareu el manteniment del seu pèl durant les vostres vacances.

Recordeu no deixar mai l’animal exposat al sol, per evitar insolacions (que són molt greus) i procureu que sempre tingui aigua a disposició.

Viatjar amb seguretat

Pels animals que viatgin en cotxe, avió o tren, una bona opció pot ser que ho facin dins una cistella de transport. Contràriament al que pugueu pensar, els animals poden sentir-se molt segurs arrupits dins la caixeta. Pels que siguin excessivament nerviosos, el vostre veterinari us pot receptar alguna mena de calmant, tot i que no és massa aconsellable fer-ne un ús abusiu.

Procureu no canviar-li la marca de pinso que menja durant tot l’any, ja que el canvi de dieta, sumat a l’estrés del viatge, canvi de casa,… pot acabar provocant-li una gastroenteritis.

Tingueu sempre a mà el telèfon del vostre veterinari o el d’un centre d’urgències per poder actuar ràpidament si passa alguna cosa.

I per qualsevol dubte que tingueu, consulteu el vostre veterinari!

Bones vacances!

Gemma Hervàs, veterinària


Anuncis

2 responses to “Les vacances i les mascotes

  1. Ui! veig que també t’agraden les mascotes :U)

    Si vols, fes una ullada al kguau.

    Aprofito pa felicitar-te pel bloc. Cap al google reader ;U)

  2. Be m’agraden i en tinc, un gos molt alegre i simpatic…be, ja moments que es una mica pesat, pero m’agraden molt.
    Salutacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s