Cervesa del Montseny


Les cerveses de la Companyia Cervesera del Montseny són ARTESANALS pel seu mètode d’elaboració, INTEGRALS pels ingredients utilitzats i NATURALS pel sistema d’envasat.

La Companyia Cervesera del Montseny és una MICROCERVESERIA amb una capacitat productiva de 2.600 litres en cada elaboració. Mitjançant el sistema d’elaboració tradicional anglès (amb maceració pel mètode d’infusió simple), el procés productiu és pràcticament manual, amb les mecanitzacions bàsiques imprescindibles. Degut a aquestes singulars característiques d’elaboració, es produeixen CERVESES ARTESANES com les que ja ens arriben de Bèlgica, Alemanya, i d’altres països europeus.logo

Les nostres cerveses contenen els ingredients contemplats a la Llei de Puresa Alemanya (de 1.516): aigua (del Montseny), malta (d’ordi i de blat), flor de llúpol i llevat. Només quan les característiques de l’estil cerveser reproduït ho requereixen, fem servir cereals addicionats per enriquir les propietats de la cervesa. Així doncs, la +Negra és de l’estil STOUT, i conté cereal cru laminat de: civada, ordi, blat i sègol. Per tant no hi posem ni arròs, ni blat de moro, ni d’altres fècules que el que hi aporten bàsicament és el sucre per facilitar la fermentació, però que no tenen propietats organolèptiques ni nutritives sobre el producte final (la legislació – RD53/1995- permet substituir fins a un 50% de la malta de la recepta). A més a més, tampoc utilitzem concentrats de llúpol (olis o pellet), sinó la seva flor sencera premsada i envasada al buit amb tots els seus aromes i propietats.

Per tant elaborem CERVESES INTEGRALS degut als seus ingredients, així com al producte final que no s’ha filtrat ni pasteuritzat.

Les cerveses amb llevat es poden servir de dues maneres: deixant els sediments en el fons de l’ampolla, o bé removent-los abans de servir el final de la cervesa. La incorporació de llevat, a més d’aportar totes les vitamines i propietats beneficioses del propi llevat, modifica el sabor de la cervesa. D’aquesta manera servirem o no, el llevat dipositat al final de l’ampolla, tenint en compte la tradició de cada estil (por exemple las Weizen alemanyes sempre es serveixen amb el llevat), i principalment, els gustos personals.

A la Companyia Cervesera del Montseny envasem CERVESES NATURALS, sense filtrar ni pasteuritzar. El gas carbònic (CO2) el genera de forma natural el llevat que queda contingut a l’ampolla, mitjançant una tècnica similar a l’elaboració del cava. Per tot això, aquestes CERVESES NATURALS són cerveses vives, que evolucionen amb el temps. Cada recepta té un temps de consum òptim o preferent, però qualsevol cervesa natural amb més grau alcohol del 6º %Vol, pot fer “reserva” com amb les ampolles de vi.
A més no afegim conservants, doncs la fermentació alcohòlica en sí mateixa és una manera tradicional de transformació dels aliments per allargar-ne la conservació (semblant al curat de l’embotit o a la fermentació de la llet en el formatge). Per ser un producte NATURAL necessita una major cura en la seva manipulació i en el seu emmagatzematge, com per exemple conservar-lo en un lloc fresc (<20ºC) i mai deixar-lo exposat al sol (ni en caixes ni en tanquetes).

La nostra MICROCERVESERIA està especialitzada en cerveses de la família de les ALES o d’alta fermentació, a diferència de la majoria de les produccions nacionals, que són de la família de les LAGER o de baixa fermentació. Fent un paral·lelisme amb el món dels vins, més conegut a la nostra cultura, direm com a orientació que las ALES són el vi negre de las cerveses, amb una major complexitat de sabors que les LAGER, que serien el vi blanc de las cerveses. També per això, es recomana beure les nostres cerveses, si bé fresques, menys fredes que les LAGER.

Et convidem a tastar les cerveses +Malta, +Lupulus i +Negra, així com les diferents especialitats que desitgem anar-te oferint al llarg dels anys,…

informació en quant al consum d’alcohol és un problema

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s