Panellets


Ingredients: (35 unitats aproximadament)

Per a la base:

250 gr d’ametlla mòlta

200 gr de sucre

150 gr de Patata (o moniato)

ratlladura d’una llimona

claras d’ou

rovell d’ou

Per a decorar-los:

80 gr de pinyons

125 gr de coco ratllat

125 gr d’ametlla esmicolada

sucre llustre

Elaboració:

Renteu bé les patates (o els moniatos), bulliu-les amb pell i, una vegada toves, escórreu-les, peleu-les i prepareu un puré mentre estiguin calentes. A continuació, barregeu el puré amb l’ametlla mòlta, el sucre i la ratlladura de llimona; primer amb una cullera i després amb les mans fins que quedi la massa ben lligada. Guardeu-la en el frigorífic, embolicada en una làmina de plàstic durant unes 6 hores, fins que s’endureixi per efecte del fred.

Per a fer les diferents varietats de panellets afegiu a la massa els altres ingredients: (cafè soluble, xocolata, cacau en pols, coco, ametlla, grosella, etc.) per damunt podem posar cireres confitades, ametlles o avellanes, pintem amb clara d’ou.

· de pinyons: Són els més clàssics i apreciats. Agafeu trossos de massa i feu boletes petites, passeu-les pel rovell d’ou batut amb un xic d’aigua i arrebosseu-les de pinyons, (pinteu-los per damunt amb rovell d’ou, els donarà més color i lluentor).

· de coco: Afegiu a una part de la massa el coco ratllat (afegiu la mateixa quantitat de coco que de massa, no en pes, sinó en volum) i barregeu bé fins que quedi una massa compacta; després doneu-li la forma desitjada: de piràmide, de bolet,…(opcionalment, una vegada cuits, se’ls pot empolvorar per sobre amb sucre llustre).

· d’ametlla: Amb una part de la massa, feu unes barretes rectangulars, passeu-les per l’ou batut, arrebosseu-les amb el granet d’ametlla, pinteu-les per damunt amb l’ou batut i col·loqueu al damunt mitja ametlla sencera.

· de cafè: Posem cafè soluble a la massa i ho barregem bé. Fem boletes petites i li donem forma de gra de cafè. Quant estiguin freds els enferirem amb sucre llustre.

Cocció: Una vegada col·locats els diferents panellets en una safata, prèviament untada amb mantega (o margarina), coeu-los a temperatura forta (250º) durant uns 8 minuts. Segons el forn el temps el temps de cocció pot variar, per això es millor anar-los vigilant perquè no quedin torrats. Entre 3 a 8 minuts es el més usual.

Els de pinyons perquè quedin brillants, just sortir del forn encare calents pintar-los amb suc d’almívar si en teniu, o clara d’ou, si voleu que tinguin un aspecte mes durat abans de enfornar pinteu-los amb rovell d’ou. El sucre llustre es fa amb el sucre normal amb el got batedor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s