Farcells de brandada de bacallà



nadal_cistells_de_bacall_1Ingredients per a 4 persones

400 g de bacallà.

3 cullerades de nata líquida.

3 cullerades d’oli.

1 gra d’all.

oli per coure el bacallà.

5 làmines de pasta filo.

Tires de cibulet.

Preparar una brandada de bacallà, seguint la recepta del farcit de les Creps de bacallà, i deixar refredar.

Tallar 4 cercles de 7 cm de diàmetre de pasta filo o pasta bric (la venen en botigues d’alimentació).

Untar una llauna amb mantega, i posar els cercles de pasta que havíem tallat anteriorment. Cobrir la pasta filo amb una altra llauna, més petita, de manera que la pasta quedi aplanada, i coure al forn fins que estiguin rossa. Deixar refredar i reservar.

Posar 4 làmines senceres de pasta filo damunt d’una superfície plana, separades; al centre de cada làmina situar un dels cercles cuits; tot seguit, repartir la brandada de bacallà sobre els cercles; agafar els extrems de la làmina de pasta filo i fer un farcell deixant la brandada de bacallà a dins. Per lligar els farcells s’utilitza tira de cibulet, prèviament escaldada amb aigua bullent, o amb fil de cuina, si no es té cibulet.

Posar els farcells en una llauna untada amb mantega i coure a forn moderat, encès només per la part de sota.

Quan estiguin rossos, treure del forn i menjar calents.

Per servir, posar-los en plats individuals decorant amb fulles d’endívia, tomàquets cherry o qualsevol classe d’enciam.

Observació: la pasta filo o bric es ven en bosses planes de 10 unitats. És una pasta molt fina i s’asseca aviat; per tant, s’ha de coure després de preparar els farcells; si no, cal guardar-la a la nevera tapada amb paper film.

Recepta gentilesa de: Cuina a la vora del Foc

Anuncis

One response to “Farcells de brandada de bacallà

  1. Retroenllaç: Farcells de brandada de bacallà | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s