Taronges amb crema de taronja


Ingredients: (4 persones)

4 taronges mitjanes

3 ous i 3 rovells

100 g de sucre

2 dl de nata per muntar

2 cullerades de sucre

1 cullerada petita de midó de cuinar o de “maizena”

100 g de nata muntada

xocolata negra

Preparació:

Tallar una tapa a les taronges, per la part de baix, i guardar les tapes. Buidar les taronges vigilant de no trencar la pell. Reservar la carn i el suc.

A continuació, retallar el marge de la pell en forma dentada i guardar a la nevera.

Extreure el suc de la carn de les taronges, i colar. Batre els ous i els rovells amb els 100 g de sucre, afegir el suc de les taronges i coure a bany maria, sense parar de remenar, fins que la crema s’espessí. Si queda massa clara es pot afegir una cullerada petita de maizena o midó desfet en una mica de llet. Deixar refredar una mica.

Afegir els 2 dl de la nata, una mica muntada, barrejada amb les dues cullerades de sucre. Farcir les taronges amb aquesta crema i refredar a la nevera al menys 2 hores.

Al moment de servir posar per sobre la nata, utilitzant una mànega rissada.

Presentació:

Al moment de servir es poden decorar les taronges amb una mica de nata muntada, emprant una mànega pastissera. A continuació cal retallar les tapes de les taronges, donant forma de trèvol, estrella o una altra forma decorativa, i tapar amb elles les taronges, sense apretar, de manera que es vegi la nata. Acabar la decoració amb un parell de fulles de xocolata.

Com fer les fulles de xocolata:

Recollir fulles de roser o d’alguna altra planta de fulles rígides, que no siguin tòxiques, i que tinguin els nervis ben marcats. Rentar be i assecar.

Desfer a bany maria la xocolata; quan tingui consistència quasi líquida, agafar-ne una mica amb una cullereta i posar-lo sobre una de les fulles, estenent amb cura per a que quedi una làmina sobre la fulla, de manera que els marges siguin iguals als de la fulla. Deixar refredar en la nevera unes 2 hores com a mínim. En el moment de servir, separar les fulles de la làmina de xocolata, amb cura de no trencar-lo; les primeres vegades es trencaran les fulles de xocolata, però amb una mica de pràctica s’aconsegueix separar-les sense trencar-les. Aquestes fulles son molt decoratives.

Recepta gentilesa de: Cuina a la vora del foc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s