Galeria

Muscàndia. La il·lusió d’un nou cava


Fréderic Galtier ens apropa a Muscàndia, projecte dels germans Viader de Sant Sadurní d’Anoia

Sempre és bona noticia que entrin nous protagonistes al sector, vol dir que és atractiu i genera ambicions i il·lusions. Aquest és el cas d’aquesta nova proposta, Muscàndia, establerta a Sant Sadurní d’Anoia. El projecte neix de la il·lusió de dos germans d’una família arrelada a Sant Sadurní des de 1826, any en que la família Viader va establir la primera farmàcia de la vila, i que mai s’havien plantejat crear una nova marca de cava. Van triar un Pittosporum tobira de més de 150 anys com a símbol d’aquesta relació privilegiada entre la família, la seva ciutat i aquest escumós peculiar. Aquest arbre té la fama de produir abundants flors blanques molt perfumades a la primavera; molt bona intenció quan es tracta de cava!

Amb ambició, la proposta es concreta en 3 caves amb estil propi: un Brut Reserva de 18 mesos de criança, un rosat i un Gran Reserva. Les varietats són les tradicionals amb cupatges diferents segons la categoria. Per una primera anyada, sorprèn la precisió i la definició d’aquests tres vins. Tenen un aire de família en comú i projecten un estil de casa sorprenent per una cava tant jove. Són caves nets, fins, elegants. Amb una excel·lent integració del carbònic i una acidesa molt equilibrada: són molt versàtils i seductors.

Deixeu-vos sorprendre per Muscàndia!

Ens explica Eduard Viader, un dels dos germans involucrat a Muscàndia, “Sóc enginyer agrònom i m’encanta tot el relacionat amb la viticultura”. Vaig iniciar-me en aquest món quan tenia 14 anys, treballant com a collidor. La tardor següent, els dissabtes, anava a fer la campanya de Nadal a unes caves del poble, dels 6 als 14. Vaig seguir treballant cada estiu a la verema, i després vaig passar a treballar regularment en unes petites caves cada cap de setmana, fins al 2009, quan vaig fundar les meves. Al juny del 2010 vaig acabar la carrera.” Font: Cupatges

La Cava

Situada al centre de Sant Sadurní, al cor del Penedès, la cava on s’elabora MUSCANDIA va ser construïda al segle XIX. Façana modernista, on s’ha conservat el nom del seu fundador, representat amb trencadís d’ampolles de cava. La cava on reposen les ampolles està situada a 15 metres sota el nivell de carrer i va ser excavada totalment a mà, té una capacitat de gairebé 50.000 ampolles.

MUSCÀNDIA Brut Reserva

Nota de cata:

80% de Xarel·lo, 10% Macabeu, 10% Parellada.

Criat durant més de 30 mesos en rimes a la nostra cava, a més de 15 metres sota terra, on tenim temperatura constant a 16ºC al llarg de tot l’any.

Aclarit manualment en pupitres. Degorg manual, ampolla a ampolla. Sense addicció de licor d’expedició. Brut Nature.

Anàlisi sensorial:

Vista: Groc pàl·lid. El gas carbònic forma corona i rosaris fins.

Nas: Net. Apareixen notes de criança, torrats, llevats, pastisseria,…

Boca: Entrada suau, gens agressiu i amb el carbònic ben integrat. Rodó, untuós, ben estructurat.

Anàlisi Tècnic:

Grau alcohòlic: 11,5% vol.

Pressió carbònica: 5-6 bar.

Acidesa total: (H2SO4): 3,9+-0,1 g/l

Sucres total:❤ g/l

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s