Galeria

La Fira del Gall 2011


El 17 i 18 de desembre a Vilafranca del Penedès es celebrarà coincidint amb els volts de Sant Tomàs, la Fira del Gall al recinte del parc de Sant Julià. Una mostra centenària i única al país que enguany hi hauran moltes novetats. Entre elles destaca la commemoració dels 25 anys de la recuperació del gall i la gallina negre del Penedès, una raça autòctona productora d’una carn molt característica pel seu color, suavitat i sabor.

El Penedès sempre ha tractat amb molta cura el seu aviram, amb una cria acurada i una bona alimentació natural. No en va, els ous penedesencs eren considerats els més cars del país. El mercat d’aviram viu que es farà dissabte i diumenge al matí i migdia serà un dels principals atractius de la Fira del Gall, l’única d’aquestes característiques en què el visitant veu la peça, la tria i se l’emporta morta i plomada.

Els principals atractius del certamen, l’aviram, el vi i la gastronomia, centraran les tres grans zones del recinte firal. Així, doncs, els milers de visitants podran gaudir del Mercat d’Aviram de Pagès, que enguany posarà a la venda fins a 3.150 peces entre gallines, galls de pagès, ànecs, galls d’indi i altres aus de ploma. Un total de 1.150 peces, però, seran exemplars de Gall Negre del Penedès, l’autèntic protagonista del certamen. Com sempre, al costat de les parades, hi haurà el servei gratuït d’escorxador, que enguany s’ampliarà fina a 1/4 de 2 del migdia.

Un any més se celebrarà també el concurs-exposició de gallina penedesenca amb els millors exemplars de galls i gallines de les quatre varietats de la raça autòctona. Seguint amb la iniciativa de l’any passat, l’organització ha convidat a una raça estrangera a participar a la fira. Es tracta de la Pita Pinta Asturiana, que serà present a la mostra amb 18 exemplars de les quatre varietats que presenta: pinta, roxa, negra bedoll i blanca.

Un altre dels punts forts de la fira serà la Mostra de Cuina d’Aviram, en la qual 7 restaurants de Vilafranca oferiran fins a 21 propostes culinàries. Enguany l’oferta de plats elaborats amb Gall Negre del Penedès serà més àmplia, amb 8 plats a base d’aquesta au tan nostrada. Tots aquests plats es podran combinar amb 16 vins negres de la DO Penedès.

Un altre atractiu de la fira serà el Superceller, un espai dedicat a la degustació de vins i a la realització d’activitats diverses. Destaquen tallers per aprendre a distingir els gustos i aromes dels vins, un tast-maridatge de quatre formatges, un maridatge de vins i fruites remullades amb xocolata fosa, un tast de vins monovarietals amb delicadeses del Penedès. També hi haurà el Rebost de Nadal, una zona on els visitants podran adquirir caves, vins, licors i tota mena de productes autòctons del territori.

Una de les novetats de la fira serà un trenet que connectarà el recinte firal amb el centre de la vila.

Un altra dels dels punts interessants de la Fira del Gall 2011 és que el programa d’activitats enoturístiques s’amplia. En total s’han programat fins a 70 activitats d’aquest tipus entre visites a bodegues i cellers, tastos, maridatges, exposicions temàtiques… al llarg dels dos dies. Un dels objectius d’aquesta aposta per l’enoturisme és incentivar que els visitants facin estada tot el cap de setmana a Vilafranca del Penedès.

Aquestes activitats vitivinícoles complementaran l’oferta que es presenta al llarg del cap de setmana en motiu de la Fira del Gall i que no és poca: el tradicional concurs de truites, la mostra de bestiari de ploma, l’activitat infantil porta’m el xumet, les visites culturals a la Casa de la Festa Major i al Vinseum, el mercat d’artesania o la fira als restaurants, en la què deu restaurants de la vila serviran menús que inclouen gall del Penedès o bé aviram del 10 al 18 de desembre.

+informació

One response to “La Fira del Gall 2011

  1. Moltes gràcies per compartir la Fira del Gall amb tots els teus lectors.
    Us hi esperem i desitgem que la gaudiu al màxim!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s