Galeria

«Receptes per a fer bones presentacions en públic»


Presentació del llibre “Parlar i convèncer”

Dominar les tècniques de l’oratòria t’ajudarà a millorar la teva vida social i et brindarà més oportunitats professionals. Val la pena desenvolupar aquestes habilitats. Per això, cal que aprofitis tots els recursos que tens a l’abast. Són molts i molt variats, encara que de vegades ens passen desapercebuts. Fixa’t en els millors professors que hagis tingut: Què és el que et va agradar de l’assignatura? Com ho fa? Com parla? Com es relaciona amb els alumnes? Quins recursos expressius fa servir? Observa els polítics, els professionals de la comunicació i qualsevol persona que parli per ràdio o surti a la TV. Pots fixar-te en la veu, en la posició del cos, en la gesticulació, en la seva indumentària! Aprèn bé els recursos que tens al teu entorn. Encara que de vegades costi de creure, les figures retòriques, les normes gramaticals, les tècniques d’elaboració d’un escrit i un bon vocabulari són imprescindibles per a dominar l’art de la persuasió. A més, cal que aprofitis totes les oportunitats per a practicar: sortir a la pissarra, exposar un treball, ser el portaveu del teu grup, participar en debats i assemblees, dir unes paraules als teus amics el dia del teu aniversari, fer un brindis a casa per Nadal… Ridícul? Mira-t’ho com vulguis. Més ridícul seràs el dia que hagis de presentar la teva empresa o a tu mateix si no saps com fer-h o i no pots fer-te lluir com voldries!

Teresa Baró Catafau és especialista en comunicació personal en l’àmbit professional. És llicenciada en Filologia Catalana, Tècnic Superior en Publicitat i Màster en Protocol, Cerimonial i RRPP. Després d’una llarga trajectòria en la docència, funda Icómpani (2001), consultoria de comunicació especialitzada en el desenvolupament d’habilitats personals de professionals, directius i polítics. A més, al febrer de 2010 crea Politikom, consultoria de comunicació política, al costat de la politòloga Verònica Fumanal. Des d’abril de 2011 inicia una nova etapa “en solitari” i es converteix en professional independent, després de desvincular-se de les dues consultories que havia fundat. En l’actualitat segueix la seva tasca docent en el sector públic i privat, acadèmic i empresarial. A més, col·labora amb els mitjans de comunicació habitualment (Para todos la 2) i ofereix xerrades i conferències sobre temes relacionades amb la seva especialitat. Amb els anys d’experiència professional en el sector de l’educació, ha iniciat un projecte de col·laboració amb les escoles amb l’objectiu de proporcionar eines de comunicació als directius i docents dels centres per millorar els resultats de la seva labor.

Agenda

Data: dimarts 22 de novembre

Hora: 19h · Durada: 60 minuts

Lloc: ADEG · Vilanova

Ponència: Teresa Baró, autora de “Parlar i convèncer

Col·labora: Ediciones del Serval

Inscripció gratuïta, cal confirmar assistència al tel. 902106700 o a adeg@adeg.cat

En el mateix acte els assistents que ho vulguin podran adquirir un exemplar del llibre “Parlar i convèncer” (12,50 €) que els serà signat per la mateixa autora.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s