Galeria

Festival del Xató i de la Cuina d’Hivern de Vilanova i la Geltrú


El Festival del Xató i de la Cuina d’Hivern torna a Vilanova i la Geltrú coincidint amb la Fira de Novembre

Una nova edició del Festival del Xató i de la Cuina d’Hivern de Vilanova i la Geltrú que es farà el diumenge 13 de novembre a partir de les 10 del matí a la Plaça de la Mediterrània.

El programa preparat per a aquesta jornada és molt complet, i en destaca la celebració del tradicional concurs de xatonaires, que es farà a les 11 del matí. I després, a la una del migdia, es farà l’acte de l’aixetonament de la bóta i nomenament dels Xatonaires d’Honor. L’acte serà presentat per Pere Tàpies. Després d’això, és previst el lliurament de premis del concurs.

Durant tot el dia hi haurà a la plaça un espai de tast de xató i platets de cuina vilanovina i un espai de tast de vins i caves del Garraf. No hi faltarà el mercat del xató i productes del mar i de la terra.

Durant tot el diumenge, en aquest espai podreu gaudir de: -Espai de tast de cuina -Fira i tast de vins i caves -Mercat de Xató -Tallers gastronòmics – Sessions de tast de vins -Aixetonament de la bota.

També es portaran a terme al llarg del matí un seguit de tallers gratuïts, emmarcats en l’anomenada Aula enogastronòmica. Aquestes sessions seran:

– Taller d’elaboració de xató

Per descobrir tots els secrets d’aquest àpat, de la mà de la guanyadora del concurs de Xatonaires de l’any 2010, Joaquima Álvaro. +infoBases Concurs

El taller tindrà lloc a les onze del matí.

– Taller de verdures de gala. Les verdures i les hortalisses

Per realitzar presentacions molt més atractives i divertides de les habituals, a càrrec de Montse Marcé.

El taller tindrà lloc a les dotze del migdia.

– Taller de mètodes de desespinar el peix.

Membres de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú ensenyaran els millors mètodes per desespinar peix fresc.

El taller tindrà lloc a les 13 hores.

– Tast de vins i caves.

Cates amb tres vins, DO Penedès, dirigides per un enòleg.

Hi haurà tallers a les 17, a les 18 i a les 19 h.

Les places per assistir a aquests tallers són limitades, i no es permetrà l’accés a l’aula un cop hagi començat l’activitat. Cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 93 814 18 18 (de 9 a 15 h) o enviant un correu electrònic abans del dia 11 de novembre) a ncusine@vilanova.cat.

Per als qui vulguin assistir als tallers de xató i mètodes de desespinar peix és aconsellable dur davantal.

més informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s