Galeria

Exposició “Cellers que dansen”


Aman, videodansa al celler cooperatiu de Falset Marçà

El celler cooperatiu de Falset Marçà, obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell, participa a l’exposició “Cellers que dansen” del cicle Patrimoni i Creació Contemporània. Amb la voluntat de divulgar el patrimoni i d’incentivar projectes artístics multidisciplinars, els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat han programat per aquest cicle sis propostes de videodansa que tenen com a marc els cellers modernistes.

L’exposició, que es pot visitar al carrer Major, 14 de Tarragona, mostra el treball d’un vintena d’artistes -entre videocreadors, ballarins i músics- que, dividits per grups, han realitzat el seu projecte creatiu en els cellers de Barberà de la Conca, Cornudella, l’Espluga de Francolí, Falset, Nulles i Rocafort de Queralt.

El treball realitzat a Falset Marçà porta per nom Aman, aigua en bereber, i pretén ser un viatge a través del procés d’elaboració del vi en la història, des de la tradició rural fins al procés industrial, utilitzant l’aigua com a fil conductor. El vídeo pretén ser una doble metàfora del procés d’industrialització que ha sofert el món del vi i del procés de fermentació.

Per al celler cooperatiu aquest projecte és de vital importància perquè no només ha posat en valor el patrimoni artístic sinó que ajuda a promocionar-lo, en el marc d’un treball singular i innovador, de gran vàlua cultural.

Fitxa tècnica


Vídeo rodat amb càmeres SLDR i combinant plans rodats a 25fps i 60fps. El treball de llum es basa en els contrallums per tal de reforçar la pluja que està present durant tot el vídeo, combinant entrades de llum natural amb il·luminació artificial per aixecar la foscor de les parts menys il·luminades per les finestres del celler.

Durada: 5’ 51”


Localització: Celler Cooperatiu de Falset

Fitxa artística


Direcció i fotografia: Àlex Font

Interpretació i coreografia: Èlia López

Música: Joan Bagès Rubí

Ajudant de direcció: Anna Jorquera

Gaffer: Juan Sebastián Vàsquez


Edició i color: Àlex Font


Fotografies: Andrea Gabriela Eidenhammer

Vestuari: Dolors Pedro

Font

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s