Galeria

Èxit d’assitència a la jornada 
”Vins de Tramuntana” a Barcelona


Més de 500 professionals assisteixen a la degustació que 25 cellers van oferir a la Llotja de Mar.

La jornada del 24 d’octubre, organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà, es va iniciar al migdia amb un dinar que va reunir cellers, premsa especialitzada, botiguers i distribuïdors. Durant el dinar, el president del Consell Regulador, Josep Blanch, va emfatitzar la importància de l’àrea de Barcelona per a la comercialització dels vins de l’Empordà. Es van presentar dades de l’augment de la presència i de vendes dels vins d’aquesta DO a les botigues especialitzades de l’àrea metropolitana, i es va destacar el marge de creixement que encara ofereix la gran vinculació entre els consumidors barcelonins i un territori com l’Empordà. També es va analitzar l’augment de visites que ha rebut el nou web de la DO, que permet consultar en línia tots els vins i cellers.

Durant tota la tarda, la Llotja va acollir la degustació que 25 cellers van oferir als nombrosos visitants que, malgrat un dia plujós, van acostar-se a conèixer la riquesa de les propostes actuals dels vins de l’Empordà. Sommeliers, botiguers, restauradors i representants de diverses institucions del sector, van omplir un espai emblemàtic que va bullir d’activitat fins les 9 del vespre. Més de 500 professionals van visitar la mostra. Abans d’iniciar-se la degustació, el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa va presentar en una conferència sota el títol “DO Empordà: La gran oportunitat de l’enoturisme”, l’enorme potencial del turisme del vi a Empordà, en una conferència durant la qual va afirmar que “l’Empordà es convertirà en el primer destí enoturístic de l’Estat espanyol. Ho té tot: vins, història, cultura, paisatge, persones…. (…) Avui en dia es fan bons vins a tot arreu, el diferencial són històries com les que l’Empordà pot oferir”.

La jornada arriba després d’uns anys de canvi a la DO Empordà, que ha guanyat indubtablement en oferta i prestigi, i va ser una bona oportunitat de convèncer plenament als professionals de la restauració i de la venda de vins de Barcelona i del conjunt de Catalunya d’aquestes millores.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s