Galeria

1er. Tast Bíblic de vins del Priorat


L’Hotel-Hostal Sport acollirà el dissabte 15 d’octubre el primer Tast Bíblic de vins kosher del Priorat, en el qual participaran els cellers de Capçanes i Elvi Wines amb un repertori de 7 vins de 4 denominacions d’origen. En el tast hi intervindran la sommelier Sandra Aulló, responsable de màrqueting del Celler de Capçanes, i Moisès Cohen, gerent d’Elvi Wines. El primer tast bíblic del Priorat és una iniciativa única i excepcional que organitza l’Hotel-Hostal Sport per promoure activitats enogastronòmiques innovadores a la comarca, amb la col·laboració dels dos cellers de la zona que produeixen vins kosher. Es tracta del tercer tast d’aquestes característiques que s’organitza a Espanya aquest any, després dels realitzats a Còrdova el passat mes de juny, coincidint amb el X Festival Internacional de Música Sefardí, i a Girona amb motiu del Fòrum Gastronòmic al febrer.

El tast, que es realitzarà al Saló de les Voltes de l’Sport, compta amb un repertori tan ampli com selecte:

Flor de Primavera 2009 DO Montsant

Flor de Flor de Primavera 2008 DO Montsant

El 26 2006 DOQ Priorat

Clos Mesorah 2009 DO Montsant

Herenza criança 2008 DOC Rioja

Adar 2007 DO Ribera del Júcar (La Mancha)

Ness blanc 2009 DO Ribera del Júcar (La Mancha)

En acabar el tast, se servirà un sopar degustació al saló Montsant de l’hotel, durant el qual es podran seguir degustant els vins que prèviament s’hauran presentat.

Vins kosher (en hebreu, “apte”)

Els vins kosher són aptes per al ritus de la religió jueva, i han de ser controlats durant tot el procés d’elaboració per un rabí que certifica la seva validesa final. A la terra d’Israel, les vinyes han de tenir un mínim de 4 anys, cada set anys el sòl ha de reposar i cal fer un últim abonat orgànic dos mesos abans de la verema. La vinificació s’ha de realitzar en dipòsits dedicats exclusivament des de l’inici a vins kosher. Llevats, enzims i tots els productes utilitzats hauran d’estar igualment certificats. Per clarificar, es pot utilitzar Bentonit, clara d’ou o simplement deixar precipitar el vi. Durant aquest procés, només una persona que sigui jueva pot veure el vi, ni el mateix enòleg del celler pot fer-ho. Per això, tot està segellat. La maquinària i els objectes del procés d’elaboració del vi han de ser netejats prèviament sota la vigilància del rabí.

En les comunitats jueves, s’acostuma a separar el 10% de la producció agrícola, incloent el vi, pels mes desfavorits. Quant el rabí considera que l’elaboració és correcta complint tot el ritus, estampa el segell Kosher.

El primer celler a tot l’estat espanyol que va destinar part de l’elaboració al vi kosher va ser el de Capçanes (DO Montsant). La família Cohen, propietària d’Elvi Wines, és la primera de cultura sefardí que des de l’any 1492 es dedica de nou a la producció de vins kosher a les seves terres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s