Galeria

Estones 2009, nou Montsant


El celler Mas Sersal comercialitza 3620 ampolles del vi que elabora en les instal·lacions d’una antiga discoteca de Falset

El celler Mas Sersal comercialitza enguany l’anyada 2009 del seu vi Estones, elaborat amb garnatxa i samsó. El vi té 13 mesos de criança en bótes de roure francès, i ha estat vinificat en les instal·lacions que aquest nou celler de la DO Montsant té a l’antiga discoteca Bahaus de Falset, on encara es visible una cabina de DJ reconvertida en sala de tast.

L’enòleg del projecte és Salvi Moliner, i el vi s’elabora amb raïm que prové de la finca Aiguasals, que limita amb el Priorat, i té un sól de licorella. L’Estones 2009 ja va ser presentat a la Fira del Vi de Falset, i es preveu que l’anyada 2010 arribi a les 5000 ampolles. Els seus creadors el defineixen com “un vi negre de capa alta, net i brillant, amb bona formació de llàgrima (tintada), de color cirera picota amb els rivets violacis. Olfactivament és molt complex, molt canviant a mesura que li donem temps en decantador o dins la copa, amb predomini d’una fruita molt fresca, vermella i negra de bosc (maduixeta, móres, pruna) sota un fons balsàmic (regalèssia, eucaliptus, menta), lleugerament especiat (pebre negre, clau) i fins tocs de criança (cacau, cafè, torrats, vainilles) Amb marcada mineralitat, té un atac suau, amb un pas lent, on l’acidesa és fresca i equilibrada, i on les notes de fruita i criança s’entremesclen de forma subtil. Taní madur. El post gust és molt llarg, elegant i persistent”. (Font: Cupatges)

+info

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s