Galeria

30a Festa de La Fil·loxera


Diversos concursos, un correfoc de bestiari i un piromusical, principals actes del 30è aniversari de la Festa de la Fil·loxera

Des del 1981, Sant Sadurní d’Anoia recorda amb la Festa de la Fil·loxera un episodi cabdal de la seva història, la plaga de fil·loxera que a partir del 1887 va arrasar les vinyes del municipi.

La fil·loxera és un insecte molt petit que se situa a les arrels dels ceps, on s’alimenta de la saba i acaba provocant la mort de la planta. La fil·loxera es reprodueix a una velocitat vertiginosa fins convertir-se en una autèntica plaga, com la que va arrasar la majoria de les vinyes d’Europa a la segona meitat del segle XIX.

La Festa de la Fil·loxera es desenvolupa en tres grans moments en el marc de les Fires i Festes de Sant Sadurní d’Anoia, la primera quinzena de setembre. El primer és el preludi de la festa que es fa amb les cercaviles de foc de l’Escampada de fil·loxeretes, la nit del 7 de setembre. El segon és la Festa de la Fil·loxera infantil, el dia 8 al migdia. I el tercer és la Festa de la Fil·loxera pròpiament dita, el dia 8 al vespre.

+ info de la La Festa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s