Galeria

VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya


Al centre històric de la vila, a l’entorn medieval gòtic vilafranquí, trobem el Museu, a la Plaça Jaume I.

L’edifici principal és un antic palau medieval (Palau Reial) de la corona catalanoaragonesa, construït entre els segles XII i XIII, i molt modificat ulteriorment. Fou adquirit per l’Ajuntament de Vilafranca el 1936 per ubicar-hi el Museu. (actualment està en plena reforma).

Al costat s’hi ubica Cal Pa i Figues, un edifici comprat posteriorment pel Museu i reconstruït entre 1966 i 1975. (Actualment acull l’exposició estable Tast de VINSEUM, les oficines, i el magatzem).

Contigua a l’anterior immoble trobem la capella gòtica de Sant Pelegrí. Va ser cremada el 1934, transformada en monument als caiguts del bàndol franquista i no fou reconstruïda i reconvertida en sala d’exposicions fins a principis dels anys vuitanta. (Espai rehabilitat com a sala d’exposicions temporals del museu).

 

Enguany, aprofitant la celebració dels 75 anys del Museu, VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, inicia una nova etapa dins de les xarxes socials de comunicació web 2.0, fent un pas endavant en la seva història, compartint cultura i coneixement, amb tots els seus visitants “reals” i fans “virtuals”.

Comencem un futur de comunicació a la xarxa i continuem amb el projecte futur de VINSEUM a Vilafranca del Penedès.

Vinseum: Museu de les cultures del vi

Segurament coneixeu Vilafranca pels Castellers de Vilafranca, o pels Falcons de Vilafranca, o potser per mercat del dissabte, on es troba tota la comarca i algun que altra barceloní nostàlgic. També és conegut per les seves caves, i no cal oblidar que a Vilafranca es celebra el Vijazz des de fa 3 anys, gràcies a l’empenta i la determinació de la gent de l’Acadèmia tastavins de Sant Humbert.

Jo conec Vilafranca pel museu del vi. Recordo quan era petit, pels voltants dels anys 1980, que amb els meus pares i la meva avia anàvem a passar el diumenge a Vilafranca. I el que recordo amb més estima són els diorames del Museu del Vi de Vilafranca.

El Museu del vi de Vilafranca ha canviat de nom però no ha perdut l’esperit. El nou Vinseum serà molt més gran que l’anterior, i estarà fet pels visitants i per als visitants. Podeu conèixer com volen que sigui aquest museu a l’exposició Tast de Vinseum “Què hi ha en una copa de vi?”

L’equip del museu és molt proper, podeu conèixer a en Xavier que és el director, en Jordi i la Carmina que són els conservadors, la Nuria que s’encarrega de les activitats culturals, la Cecilia que és la responsable de comunicació i la Jordina, que s’encarrega de tenir a l’abast la documentació que ha anat recollint el museu en els seus 75 anys de vida. Per tot això el Vinseum tindrà el seu espai al documental.

Manel Capdevila (director de continguts de “Deconstruint el vi català”)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s