Galeria

Bàrbara Forés Templari 2007


Vi vermell” de la Terra Alta

“Vi vermell” elaborat amb un cupatge de les varietats garnatxa negra i morenillo (varietat autòctona pràcticament extingida) i que fa honor a l’orde dels Pobres Cavallers de Crist, encarregats de custodiar el sant sepulcre i els pelegrins que visitaven la ciutat santa de Jerusalem.

Té un envelliment de 14 mesos en bótes de roure francès Allier i una producció limitada de 3.975 ampolles. Llueix un color vermell robí amb reflexos violacis, de capa mitjana. Bona llàgrima.
 Aromes netes amb bona intensitat i frescor. Predominen les notes altes de fruites vermells combinades amb aromes de regalèssia i sotabosc mediterrani. Records especiats elegants de cacau i un fons de fumats delicats i minerals.


En boca té una entrada amable, amb un recorregut untuós i vellutat. Presència de tanins fins i molt dolços que el fan molt llaminer. Bona acidesa fresca. Excel·lent sensació sedosa i elegant. Final fresc i plaent, amb retronasal fruitós.

Vi d’elegància i suavitat deliciosa, amb una relació de criança amable i deixant una gran sensació fresca tant en nas com en boca. Recomanat per a plats no massa potents de carn vermella, com magret d’ànec amb salsa de fruites vermelles o una ventresca de cabrit amb regalèssia i oli de vainilla.

Valoració: 4,5/5 estrelles
 Preu aproximat: 12,00 euros

Celler Bàrbara Forés
 DO Terra Alta

Font: Cupatges

El perquè d’aquest nom: Si Bàrbara Forés significa el respecte i la tradició en l’art d’elaborar vins, transmesos de pares a fills, durant més de cent anys, a casa nostra i també vol dir la capacitat que té cada nova generació per perfeccionar i millorar l’herència rebuda, amb El Templari hem volgut retrobar el nostre passat com a territori buscant l’energia i l’organització que els cavallers de l’Orde del Temple li donaren quan el van repoblar. Amb l’expressió vi vermell fem referència al color del vi, més vermell que negre en quant al color i que recupera la tradició catalana a l’hora de definir aquest tipus de vi. El vi negre és una expressió més recent, importada del tinto castellà. L’etiqueta: Seguint el segell de l’Orde del Temple que reprodueix 2 cavallers damunt d’un cavall amb la llegenda Militum Sigilum Templo Cristi, l’etiqueta dibuixa un cavall al galop amb dos monjos-guerrers que representen l’austeritat, però també la força i la unió de les persones emparades per la creu.

La finca: Està situada sota els cingles de roca calcària de la serra de Pàndols i als peus de l’obaga de la Teuleria. Tipus de terra: Com el nom Teuleria indica una petita part de la finca té una composició argilosa, mentre que la resta és de textura franca. Els sols són calcaris i pobres en matèria orgànica.

Les varietats: Garnatxa Negra (55%) i Morenillo (45%). El Morenillo és una varietat pràcticament perduda de la que hem iniciat la seva recuperació els darrers anys amb planta autòctona. El cep de Morenillo té un port airós i ben estructurat. Tot en ell és gran de dimensions: El tronc, els sarments, les fulles i els raïms.

El marc de plantació: Per tal de controlar el tamany del raïm, el marc de plantació és de 2 per 0’8 metres. Així fomentem una major competència entre les plantes per aconseguir raïms més petits.

El clima: Les pluges caigudes entre l’1 d’octubre de 2006 i el 30 de setembre de 2007 han donat 363 litres m2. Un altre any sec, molt sec, en el que de forma sorprenent i molt positiva van caure 138 litres en el decurs del mes d’abril. Aquesta gran quantitat d’aigua, ben caiguda i millor aprofitada, va permetre una bona brotació i un desenvolupament armònic de les vinyes. La vinya va brostar avançat el mes d’abril. El verolat el va començar la Garnatxa Blanca el 22 de juliol i el 24 de juliol el Sirah la va acompanyar. L’estiu fou extremadament sec, pràcticament ni una gota d’aigua entre els mesos de maig i setembre i en canvi les temperatures, prou suaus, van alleugerir en part la manca de precipitacions.

Verema: El dia 29 de setembre la Garnatxa Negra i el dia 30 de setembre el Morenillo. Elaboració: Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable durant 25 dies a 24 graus de temperatura. Criança: 14 mesos en barriques de roure francès d’Allier. Producció: 3.975 ampolles. Data d’embotellat: 26 maig de 2009.

Acidesa total: 5,96. Grau: 14’00º

Sucres: 3.1 gr./l.

SO2 lliure: 30 Densitat: 0’990.5 SO2 total: 90. Acidesa volàtil: 0,59

PH: 3,22 TEMPERATURA DE SERVEI: Al voltant dels 16º.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s