Galeria

Crema catalana


Ingredients per a 4 persones:

1/2 litre de llet

4 rovells d’ou

2 cullerades de midó (15/20gr) (blat de moro)

Canyella en branca

Escorça de llimona (ben neta) sense la part blanca

75 gr. de sucre + 4 cullerades per cremar

Elaboració:

Mulleu el cassó de bullir la llet (evitareu que s’enganxi la llet en coure-la).

Primer fem una infusió a foc suau de la llet amb la branca de canyella i la pell de llimona. Mentrestant, en un bol barregem els rovells d’ou, el sucre i el midó.

Quan la llet hagi bullit, la colem i l’afegim poc a poc a la barreja anterior. Tot plegat ho tornem a posar sobre el foc lent/mig no deixant de remenar fins que espesseixi i no hi hagin grumolls. (procureu que no bulli, els ous es poden tallar).

Posem en els motlles tradicionals de fang o en altres que tinguem més a mà i deixem refredar. Quant estigui a temperatura ambient posem els motlles a la nevera.

Just abans de servir hi afegim sucre per la superfície, una cullerada n’hi haurà prou i caramel·litzem amb l’ajuda d’un bufador o planxa especial per a aquest fi, és fàcil d’aconseguir. En preferència el bufador ja que manté la crema freda i genera perfectament aquesta famosa placa de sucre cruixent. Evident-ment si teniu vitroceràmica us haureu de decantar pel bufador.

Si se’n fa de sobres, es pot guardar però no li poseu sucre damunt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s