Galeria

Atreveix-te amb les algues!


Quan ets al menjador de la feina i obres el teu tàper amb algues, la reacció sol ser unànime: “Es pot saber què és… això?” (pronunciat amb cara de fàstic mentre assenyalen amb el dit cap al tàper). El més curiós és que les mateixes persones que reaccionen així, quan van a un restaurant japonès s’empassen sense cap problema els makis (fets amb alga nori) o la wakame de la sopa de miso, per citar un parell d’exemples.

El cert és que l’alga és una menja difícil per als no iniciats i representa un veritable repte en tots els sentits si un no hi està acostumat: la textura en boca és gelatinosa, tenen un intens gust a mar (que varia molt segons les varietats) i el procés de cocció pot semblar complicat.

A la secció El Rebost us explicaran les propietats de les diferents varietats d’algues que podeu trobar al mercat i com cuinar-les i també trobareu receptes al web (sense anar més lluny, la Montse uns ofereix unes postres delicioses elaborades amb alga agar-agar); aquí, senzillament, us volem proposar que aparqueu els prejudicis i les comenceu a incorporar poc a poc a la vostra alimentació diària: les seves propietats nutricionals són tan valuoses que és una llàstima no beneficiar-se’n per culpa de quatre pre-concepcions equivocades. A més, (i això ho direm amb la boca petita), ajuden a assimilar i eliminar els greixos…

Així que, si les voleu incorporar, comenceu per l’opció més fàcil: ara que arriba la calor, compreu un preparat d’algues per amanida (en venen a qualsevol herbolari, Biospace, Veritas, etc.), deixeu-les en remull seguint les instruccions del paquet, normalment de dos a cinc minuts, i poseu-hi una petita quantitat a l’amanida. Insistim en ‘petita’: les algues tenen una quantitat tan elevada de nutrients, en especial minerals i oligoelements, que amb una mica cada dia ja n’hi ha més que suficient. Una altra possibilitat és incorporar alga wakame a la sopa, prèviament remullada uns minuts. De nou, poca quantitat: l’alga deshidratada del paquet sembla poca cosa, però quan s’hidrata pot multiplicar el seu volum per cinc!

Atreviu-vos a fer el pas: el vostre cos ho agrairà.

5 raons per
 prendre algues

1– Ajuden a combatre i a eliminar les toxines i els metalls contaminats, radioactius i tòxics del nostre cos gràcies a una substància que contenen que es diu àcid algínic.

2– Milloren la pell, les ungles i el cabell, fent-lo més espès i brillant i també ajuden a metabolitzar els greixos.

3– Són una excel·lent font de nutrients i contenen grans quantitats de minerals, en especial iode, calci, ferro, potassi o magnesi, i vitamines A, B, C, D3, E i K.

4– Actuen especialment sobre el ronyó, els ossos, el cervell i el teixit conjuntiu.

5– Es poden conservar mesos i mesos al nostre rebost.

font

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s