Galeria

MAS PÒLIT Negre 2009


El MAS POLIT ha tret al mercat la nova anyada del seu vi insígnia MAS POLIT Negre 2009, cupatge de Lledoner negre 45%, Cabernet Sauvignon 35% i Sirà 20%.

El Negre del MAS POLIT es fruit de les vinyes situades en els vessants de muntanya de la serra Balmeta, entre els parcs naturals de l’Albera i Cap de Creus.

 

El tipus de sòl és l’idoni per produir raïm de qualitat, conreant la vinya a base de produccions petites per cep i assolint un raïm amb concentracions altes en sucres i en elements polifenòlics.

El Lledoner negre, varietat dominant en aquest vi troba tota la seva màxima expressivitat en el vessants de llicorella dels costers de Vilamaniscle.

La situació de les vinyes en les terres de muntanya de pissarra (llicorella), àcides i pobres, obliga al cultiu en terrasses. La situació elevada sobre la plana de l’Empordà fa que les vinyes estiguin permanentment ventilades per tramuntanes i marinades que fan de control natural de plagues, reduint al mínim l’us de fitosanitaris.

El cultiu d’aquestes vinyes i l’elaboració del vi Negre del MAS POLIT persegueixen l’objectiu d’obtenir un producte de qualitat amb un gran caràcter.

S’aconsegueix així un vi amb concentració, personalitat i equilibri.

La concentració s’obté de forma natural amb rendiments baixos (3.000 kg/ha) i raïms veremats en la seva optima maduració.

La personalitat i el caràcter li donen la selecció de terrers excepcionals (terroir), la tradicional viticultura de muntanya, d’on el vi pren una quantitat excepcional de matisos.

La llicorella negra desenvolupa pronunciades notes minerals alhora que dóna profunditat i persistència.

Una mineralitat i unes aromes especials que marquen la diferència: una singularitat i una personalitat pròpies. La llicorella imprimeix en el vi el record d’una terra secreta, ancestral i profunda.

L’equilibri s’obté de l’elegància dels seus tanins i cercant l’equilibri entre la potència i la frescor.

L’artesania i coneixements dels enòlegs determina el cupatge, i s’estudia per separat el maridatge de les varietats per determinar el punt exacte de les proporcions, en l’afany d’obtenir uns vins artesanals que combinin la tradició ancestral amb l’aportació de l’estil de la moderna tecnologia, combinant la tradició i la innovació

Degut a la poca quantitat de producció la nostra oferta es molt limitada (2.500 ampolles). En aquestes circumstancies estem parlant d’un vi d’autor, alhora que ens agradaria poder compartir el plaer que proporciona degustar un vi mediterrani arrelat a les muntanyes de l’Empordà.

PRODUCCIÓ: 2.500 ampolles

DENOMINACIÓ D’ORIGEN: EMPORDÀ

SITUACIÓ: VILAMANISCLE

VARIETATS: Garnatxa negra (45%) Cabernet Sauvignon (35%) Syrah (20%)

GRAU ALCOHÒLIC: 14,5 %vol

VEREMA: El raïm ha estat seleccionat a la vinya i collit manualment, en caixes.

TERRER: Llicorella (pissarra)

ANYADA: L’hivern ha tingut temperatures fresques amb tramuntana irregular; durant la primavera les pluges han estat constants i l’estiu ha estat moderadament sec amb contrast tèrmic entre el dia i la nit.

ELABORACIÓ: Vinificació en negre, maceració llarga, fermentació controlada a 25ºC.

CRIANÇA: Nou mesos de barrica de roure de gra fi i la resta en ampolla.

EMBOTELLAT: El 17 de juliol de 2010 Ampolla bordelesa “antique” de 75 cl, i tap de suro natural extra.

NOTA DE TAST:

Color violeta fosc amb tocs vermells i roses fúcsies, amb elegants ribets granatosos. De capa mitjana-alta.

El seu aroma es intens, hi sobresurten les fruites barrejades amb tocs de fusta, embolcallats de perfums balsàmics.

En boca és carnós i gras, amb un bon cos, ens reapareix la fruita, principalment la pruna i la mora, amb tanins potents i equilibrats.

Els seu pas per l’ampolla fa que guanyi en suavitat, sens dubte aconseguida per la garnatxa que porta el cupatge.

Final amb sensacions minerals, deixant un reragust persistent i agradable.

 

Mas Polit Vinicultors SCP

Telèfon: 636482472 – e-mail: celler@maspolit.com – www.maspolit.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s