Galeria

Nova anyada del Xarel·lo de Castellroig


L’anyada 2010 incorpora una contraetiqueta amb codi QR que permet accedir a la informació complerta del vi.

El celler Sabaté i Coca ha presentat una nova anyada elaborada del seu blanc monovarietal de Xarel·lo, una varietat que sempre valorada pel seu enòleg Marcel Sabaté per a obtenir uns vins diferencials de produccions molt limitades. Aquesta anyada presenta com ha novetat una incorporació del codi QR a les contraetiquetes que permet accedir a la informació complerta del vi. Des del celler es descriu aquest Xarel·lo 2010 com “un blanc de color groc pàl·lid, amb tons verdosos. Expressions d’aroma de fruita fresca i súbtls notes de menta, fruit de tota una tasca complexa i costosa basada en la microvinificació dels diferents terrers de la pròpia Finca. Un vi únic que, gràcies al treball a la vinya i al baix rendiments per hectàrea, evoluciona en el temps de forma excepcional. Prova d’aquesta evolució privilegiada la trobem en tastar el Xarel·lo 2007 i el Xarel·lo 2009 que a dia d’avui continuen mantenint un excepcional caràcter i propietats úniques dignes de gaudir”.

Vins de Terrer, una filosofia d’elaboració oberta al públic

La idea bàsica de l’elaboració dels vins i caves de terrer és conèixer a la perfecció els 12 terrers diferents de la finca familiar per descobrir les seves particularitats. Així, Marcel Sabaté, enòleg de Castellroig, planteja les tasques a realitzar a la vinya terrer a terrer, practicant una agricultura respectuosa amb l’entorn que afavoreix la biodiversitat i l’equilibri ecològic i microvinifinant per separat els diferents fruits en funció del terrer.

font

Elaboració:

El raïm sencer, madur i equilibrat es sotmet a una lleugera maceració i un suau premsat, una lenta fermentació a baixa temperatura i posterior criança sobre mares fins durant 4 o 5 mesos en dipòsits d’inoxidable són la base per obtenir un vi de singulars característiques.

Cata. Vi d’àroma peculiar característic de Xarel·lo, afruitat i untuós. A la boca és un vi amb volum, deixant un lleu regust de la dolçor del raïm i llarga persistència aromàtica.

Gastronomia:

És un vi apte per moltes ocasions, per aperitius, peixos, marisc, cremes, sopes i pot combinar també amb carns blanques.

Ampolles de 75cl.

D.O. Penedès

 Caves Castellroig

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s