Torelló Vittios 2010


Un vi dolç de verema tardana

Vittios és un vi dolç de verema tardana elaborat amb raïms de la varietat xarel·lo sobre-madurats procedents de la vinya del Vadó de Can Martí de Baix, finca que pertany a la familia Torelló des de 1395 i que ocupa 135 Hs. a la comarca de I’Alt Penedès.

La vinya ha donat uns rendiments molt baixos (molt baixa producció) i s’ha vigilat molt curosament la sanitat durant tot el cicle vegetatiu.

La verema es va realitzar el 5 de novembre de 2010 en caixes de 25 kg i només es van escollir els raïms que van assolir el grau de deshidratació desitjat.

La fermentació del most obtingut va ser en bótes noves de roure francès de 225 litres a temperatura controlada durant 2 setmanes. Un cop clarificat i estabilitzat, la criança en barrica va continuar 3 mesos més fins al moment de l’embotellat.

Nota de tast:

Vi de color groc pàl·lid, brillant i molt glicèric. El seu nas és intens i complex format per aromes de fruita blanca, cítrics, així com aromes florals. En evolució apareixen notes torrades procedents de la barrica.

L’entrada en boca és molt glicèrica i sedosa, apareixen notes de préssec, albercoc, mel i té molt bona acidesa. Té molta persistència en boca, les notes d’almívar perduren durant tot el tast.

Maridatge:

Especialment recomanat per tot tipus de postre inclosa la xocolata i per aromatitzar la macedònia de fruites. També pot acompanyar el foie gras i els formatges blaus.

Preu: 13,20 €

Celler: Torelló

Varietat: xarel·lo sobremadurat

Grau: 12.00º

Anyada: 2010

Criança: Tres mesos de criança en bóta

Tipus: Blanc

DO: Penedès

Font

Caves Torelló

Sant Sadurní d’Anoia – Can Martí de Baix – Alt Penedès

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s