Neix Contraetiqueta, Enoteques Associades de Catalunya


Contraetiqueta és una associació sense ànim de lucre que pretén agrupar les botigues especialitzades en la venda de vins de Catalunya.

L’associació neix en resposta a una demanda del sector per pal·liar el buit existent pel que a la venda especialitzada es refereix, i neix amb una clara vocació de representació d’aquest tipus de comerç i també d’interlocució amb el sector.

En paraules del seu president, Àlex Illa, “les botigues especialitzades de vins necessitem una agrupació forta que ens representi, i les patronals, l’administració i les associacions sectorials necessiten una interlocució vàlida amb tots nosaltres. Contraetiqueta neix per sumar, per dialogar i per intentar vendre més i millor”, comenta. “Ens volem fer forts davant de la greu davallada de consum, la crisi i la competència de tot tipus d’establiments que patim”, conclou el president.

Al gener del 2011 té lloc l’assemblea constituent i es nombra la primera junta de l’agrupació amb la finalitat de registrar l’associació i desenvolupar un pla d’activitats per complir les finalitats de l’entitat.

Contraetiqueta es regula mitjançant els estatuts que la Generalitat ha establert per aquests tipus d’entitats i un reglament de règim intern.

En paraules del seu gerent, Sergi Cortés, “portem molts mesos treballant, de manera altruista, per aconseguir engegar un projecte que aconsegueixi aglutinar molts associats, només així podrem ser forts. Sabem que això només ha començat, ara hem de convèncer al botiguer dels avantatges de ser-hi, d’anar plegats”, explica.

En aquests moments hi ha una vintena d’associats que representen més de 40 botigues, però s’espera arribar a un número molt superior els propers mesos. S’han engegat converses amb el sector botiguer i les expectatives d’aglutinar moltes botigues son bones tot i els moments pels que passa el sector.

Sabem que no tothom estarà amb nosaltres, és evident, però treballarem fort per ser molts”, comenta Sergi Cortés. “A la ACE no hi ha tots els enòlegs, ni a la ACS tots els sumillers, però ¿qui dubta de que son 2 associacions que treballen per fer coses i per millorar les seves tasques dins el sector? Per això naixem, per intentar millorar coses dins un sector molt castigat a tots els nivells”, conclou el gerent.

L’Associació estarà afiliada la Confederació de Comerç de Catalunya per poder gaudir dels seus serveis i alhora tenir veu i vot a les Comissions d’Alimentació d’aquesta i del Consell de Gremis. Dins el seu full de ruta per aquest 2011, es prioritzarà la creació d’un segell de qualitat, la relació amb les patronals i les denominacions d’origen per fer promocions conjuntes i la formació.

 

DECÀLEG DE CONTRAETIQUETA:

-Agrupar a tot tipus de comerços que compleixin els requisits estatutaris.

-Donar cobertura i oferir serveis específics a l’associat, i promoure projectes i activitats que enforteixin i professionalitzin el comerç.

-Fomentar la relació entre botiguers i generar un espai comú de debat.

-Fomentar la relació amb d’altres sectors i/o gremis, siguin agroalimentaris o no, de manera estratègica per augmentar les vendes.

-Assessorar en temes de noves tecnologies, de subvencions, financers, lingüístics, contractuals…

-Fomentar la promoció conjunta, posant èmfasi en els productes catalans i/o de kilòmetre 0.

-Fer front als nous formats i models de negoci.

-Oferir serveis que fidelitzin clients

-Fer formació pels associats.

-Potenciar la imatge del canal

 

La Junta Directiva té la següent composició:

President: Àlex Illa López (El Celler del Cava – Terrassa)

Vicepresident: Andrés Lafuente Cuenca (Colmado Quílez – Barcelona)

Secretari: Anna Casabona Paris (el Rebost – Valls)

Tresorer: Oleguer Marti Cañellas (Vins Noé – Sant Cugat del Vallès)

Vocals:

– Xavier Fortuny Guinart (Clap de Ceps – Tarragona)

– Jordi Grau Segarra (Vins i Licors Grau – Palafrugell)

– Xavier Roig Castellví (Cal Feru – Sant Sadurní d’Anoia)

– Martí Badia Francisco (Vila Viniteca – Barcelona)

– Maria Immaculada Monclús Espuny (Monclús – Tortosa)

Gerent: Sergi Cortés Andreu

 

Contraetiqueta es presentarà en societat el 30 de maig al Palau Robert de Barcelona.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s