CLOT D’ILLA 2009


Ha sortit al mercat la nova anyada del CLOT D’ILLA 2009, vi negre amb un 75% de Sirà i 25% Lledoner negre.

Entre les vessants de llicorella de la propietat, el Mas Polit ha triat plantar les vinyes de Sirà en petites valls on el cep pot estar una mica més arrecerat de la tramuntana, de forma que el vent no perjudiqui massa els seus sarments llargs i rastres. Al ser una varietat vigorosa, amb molta fusta, les tòries es tomben i per tant la subjecció ha de ser de dos nivells amb doble filferro i emparrat alt.

Alhora el terreny més profund conserva una mica millor d’humitat i evita l’excés d’estrès hídric que li donaria la muntanya de l’Albera.

Quan el Sirà creix en aquests climes càlids i assolellats, les seves característiques pròpies es potencien encara més. En el seu cultiu es té extrema cura de les feines del desfullat i aclarit de raïms per tal d’obtenir uns rendiments baixos de 3.000 kg /ha.

D’aquesta forma, controlant adequadament els rendiments i la relació fruit/superfície foliar, el Sirà ens proporciona vins de gran qualitat.

En el celler es realitza la vinificació amb temperatura controlada a 25 ¼C i maceració llarga preservant la concentració dels aromes. El nostre celler es caracteritza per aplicar la tecnologia enològica respectant el potencial qualitatiu de les propietats especifiques de la varietat, buscant un vi d’una alta qualitat, personalitat i elegància.

Després d’una estada en barrica de roure s’aconsegueix un vi sumptuós i vigorós de textura sedosa, amb gran quantitat de tanins i matèria colorant.

Per elaborar aquest vi, el nostre Sirà s’acompanya d’una mica de Lledoner negre procedent de les vinyes de vessants de muntanya amb sol de llicorella. L’adició de lledoner hi dona un toc de vellositat i aportar‐hi cos i volum.

El celler del Mas Polit ha anomenat a aquest cupatge CLOT D’ILLA, prenent l’antic nom del paratge on es conrea aquesta vinya de Sirà.

Resulta un vi amb expressivitat i amplitud aromàtica; el seu caràcter natural és solid i per això adquireix més personalitat a mesura que envelleix però també conta caràcters de lleugeresa i frescor que li obren horitzons inesperats.

Degut a la poca quantitat de producció la nostra oferta es molt limitada (1250 ampolles). En aquestes circumstancies estem parlant d’un vi d’autor, alhora que ens agradaria poder compartir el plaer que proporciona degustar un Sirà de les muntanyes de l’Empordà

 

Descripció

 

PRODUCCIÓ: 1250 ampolles

DENOMINACIÓ D’ORIGEN: EMPORDÀ

SITUACIÓ: VILAMANISCLE

TERRER:

Llicorella (pissarra)

VARIETATS:

Sirà (75%) Garnatxa negre (25%)

GRAU ALCOHÒLIC: 14 %vol

VEREMA:

El raïm ha estat seleccionat a la vinya i collit manualment, en caixes.

CRIANÇA:

Nou mesos de barrica de roure nova de gra fi i la resta en ampolla.

EMBOTELLAT:

El 18 de juliol de 2010

Ampolla bordelesa, de color “antique” de 75 cl, i tap de suro natural extra.

NOTA DE TAST:

De color violeta rubí molt net i brillant.

En nas hi destaquen fruites com la figa seca o les baies vermelles de bosc, però també hi surten algunes aromes provinents de la barrica.

En boca és lleuger fàcil de beure amb notes de caramel de maduixa i altres fruites que els hi trobem en més intensitat que en el nas. Es un vi per gaudir-ne ara, d’aquesta manera apreciem tota la fruita de la seva joventut

Mas Polit Vinicultors SCP

http://www.maspolit.com

Telèfon: 636482472

e-mail: celler@maspolit.com

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s