Leonora Milà torna a La Sala


El nou acte, gratuït i obert a tothom, inclou un cartell d’artistes convidats de luxe i compta de nou amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La pianista i compositora Leonora Milà actuarà novament aquest dissabte al Centre d’Art Contemporani La Sala, després que els responsables de la productora El Far Blau hagin decidit repetir el concert que, el passat 4 de gener, va servir per cloure la gira de presentació i promoció del seu darrer disc dedicat a Manuel de Falla Milà plays Falla.

El dia escollit és aquest dissabte 12 de febrer, a les vuit de la tarda, al mateix espai de La Sala. I, de nou, un cartell de luxe per a un acte gratuït i obert a tothom. El públic vilanoví, doncs, té una nova oportunitat de gaudir d’una nit musical de primer nivell i amb grans dosis d’emotivitat.

L’eix central de l’actuació girarà una altra vegada al voltant de la música de Manuel de Falla i de la pianista Leonora Milà. El prestigiós violinista Pedro León també tindrà un paper destacat interpretant les Seis canciones populares españolas, del mestre Falla. Ambdós, Milà i León, repetiran també un dels moments més àlgids de la nit del 4 de gener, l’actuació conjunta de La Danza Ritual del Fuego.

També ha volgut ser present a la nova cita el tenor vilanoví Carles Masdeu, la soprano Maria Lluïsa Muntada i els pianistes Josep Buforn, Josep Surinyac i Josep Maria Escribano, aquest últim absent de la gala del 4 de gener per motius de salut. D’entre les novetats hi ha la participació dels guitarristes Víctor Valls i Elisabeth Roma, i també de l’Orfeó Vilanoví, que donaran un nou format a la vetllada, que aquesta vegada no tindrà parlaments intermedis.

 

Punt i final i nous reptes

L’actuació d’aquest dissabte sí que serà el “bis” definitiu que tancarà la gira de promoció del darrer disc de Leonora Milà dedicat a Manuel de Falla, autor del qual la pianista vilanovina n’és una especialista. Amb Milà plays Falla, el trentè disc de la seva carrera, Milà trencava un silenci de més de dotze anys sense gravar material nou.

A partir d’ara, però, i després de tretze mesos de gira promocionant Milà plays Falla, Leonora Milà se centrarà en diversos projectes que requeriran de la seva dedicació en exclusiva a la composició. Entre els nous reptes hi ha la composició del seu quart concert per a piano i orquestra, una gran obra que estarà dedicada a la pedagoga Maria Canals, morta el passat mes de juliol als 96 anys d’edat. El concert inclourà tres moviments, el segon dels quals contindrà variacions prenent com a referència una obra de joventut de la mateixa autora.

D’altra banda, els responsables de la prestigiosa companyia russa Yakobson Ballet de Sant Petersburg, dirigida pel ballarí i coreògraf Iuri Petukhov, han iniciat una ronda de negociacions amb els representants de Leonora Milà de cara a futurs projectes. Un d’aquests projectes, el més rellevant, és l’estrena a Sant Petersburg de l’òpera Marie, escrita per Leonora Milà l’any 1989 i que encara roman inèdita. Aquest projecte podria marcar una nova fita en la carrera artística de la pianista i compositora vilanovina.

Finalment, destacar la imminent publicació d’un triple CD titulat CançonSongs on s’inclou obra lírica de diversos compositors catalans actuals interpretada per primeres figures de l’escena musical del país. A part de Leonora Milà, el CançonSongs inclou obra de Salvador Brotons, Manuel Oltra, Albert Guinovart i Antoni Besses, entre d’altres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s