Xató de Vilanova i la Geltrú



Ingredients per a la salsa (4 persones)

Ametlles torrades 100 g

Avellanes torrades 60 g

Grans d’all 2 peces

Nyora escaldada 4 peces

Molla de pa xopada amb vinagre 2 o 3 llesques

Oli

Sal

Vinagre (opcional)

Ingredients per al plat (4 persones)

Escarola 2 peces

Seitons 2 peces

Tonyina dessalada i esqueixada 100 g

Bacallà dessalat i esqueixat 100 g

Olives arbequines i negres 100 g

Raves (opcional)

 

Elaboració

Piqueu en un morter els grans d’all amb la sal perquè no saltin. Un cop ben aixafats, aneu afegint les ametlles i les avellanes i treballeu-ho fins que tot plegat formi una pasta homogènia. Raspeu la part interior de les nyores escaldades o macerades amb vi i afegiu la polpa obtinguda al morter. Un cop tot homogeneïtzat, poseu-hi la molla de pa amb vinagre, una mica escorreguda, i continueu treballant-ho.

Un cop llest, afegiu lentament oli i vi de la maceració de les nyores (a voluntat) mentre es remena, també lentament, per donar a la salsa la consistència volguda.

En una plàtera, col·loqueu l’escarola ben escorreguda i un xic de salsa, remenant-ho bé i servint-ho després en els plats. Després ho acompanyeu amb la tonyina, el bacallà, els seitons i les olives, i deixeu que cada comensal, al seu gust, s’hi posi una mica més de salsa.

Recepta: gastroteca.cat

Més receptes del xató a: ruta del xató

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s