Torres presenta la nova anyada de Salmos 2008


Salmos 2008 el vi del Priorat procedent exclusivament de les vinyes que el celler Torres té en els municipis de Porrera i el Lloar, on es cultiven varietats autòctones (Garnatxa i Samsó) i foranes (Syrah i Cabernet Sauvignon).

El seu nom, Salmos, és un homenatge als monjos cartoixans de l’ordre de Sant Bru, que van introduir els secrets del cultiu de la vinya i l’elaboració del vi i van donar nom a la comarca.

2008 va ser un any amb una climatologia poc habitual al Priorat (pluges abundants durant la primavera i la tardor i temperatures moderades durant l’estiu), el resultat obtingut fou una verema de qualitat excel·lent especialment en les varietats Garnatxa Negra i Carinyena. Després d’un període de criança de 16 mesos en bótes roure nou francès i posteriorment en ampolla, el resultat és un vi d’aroma mineral intens amb presència de fruits negres confitats, notes de cacau, sucre moreno i torrefactes amb un toc floral fresc de violeta i farigola, amb tanins dolços que es fonen lentament per culminar en un postgust elegant i persistent.

Des del seu llançament fa 4 anys (collita 2005), Salmos ha gaudit d’un ampli reconeixement. Totes les anyades han rebut medalla d’or en diferents certàmens internacionals (com Mundus Vini o Japan Wine Challenge, on es va premiar al Salmos 2007 com a Millor Vi Negre Europeu), així com puntuacions de 90 o més en les revistes més prestigioses del món del vi (com Wine Spectator, Wine Advocate o Wine Enthusiast). El Salmos 2008 té tots els números per continuar aquest flamant camí.

Salmos és un vi que aconsegueix un equilibri no conegut fins ara entre potència i elegància, la qual cosa el converteix en company ideal de plats de caça i carns vermelles.

 

Fitxa:

DO: Qualificada Priorat

Varietats i verema:

Garnacha Tinta (A partir de la segona setmana de setembre de 2008), Syrah (A partir de la quarta setmana de setembre de 2008), Cariñena (A partir de la segona setmana de setembre de 2008).

Elaboració:

Temps de maceració: 25 dies

Temps de fermentació: 7-10 dies

Tipus de fermentació: En dipòsits d’acer inoxidable amb control de temperatura i fermentació malolàctica en botes de roure francès.

Temperatura de fermentació: 27-28º C

Criança:

Criança en barriques de roure nou francès durant 16 mesos.

Dades tècniques:

Grau alcohòlic:14,5%

pH:3,31

Acidesa total: 5,35 grs/l (tartàric)

Ben conservat millorarà els propers: 8-10 anys

P.V.P. aproximat: 19,00€

Nota de tast: Color vermell fosc amb ribets violacis. Aroma mineral intensa amb presència de fruits negres confitats, notes de cacao, sucre moreno i torrefactes amb un toc floral fresc de violeta i farigola. Entrada en boca molt suau amb tanins dolços que es fonen lentament per culminar en un postgust elegant i persistent.

Gastronomia: Plats de caça i carns roges (Servir entre 16-18º).

 

Els comentaris estan tancats.