Ruta del Xató 2010La Ruta del Xató és la proposta de turisme gastronòmic del territori del xató, una zona formada per les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, a cavall entre les ciutats de Barcelona i Tarragona.

Guiats per l’exquisit xató, podreu descobrir els múltiples atractius que us ofereixen aquestes tres comarques, amb més de 23 quilòmetres de platges, tres grans parcs naturals, la zona amb major producció de vi i cava de Catalunya, vestigis arquitectònics de totes les èpoques, des de la prehistòria fins al modernisme, i una àmplia oferta cultural encapçalada per importants festivals musicals i espectacles de tota mena.

El xató és un plat tradicional de la cuina catalana, originari de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, les primeres referències escrites del qual les trobem al segle XIX.

El seu particular nom, tot i tenir diferents versions sobre el seu origen, prové molt probablement de l’aixetonament de la bóta, acció mitjançant la qual es posava aixetó a la bóta per poder egustar els primers vins de la collita.

Els ingredients principals del plat són l’escarola, el peix dessalat (tonyina, bacallà, anxoves o seitons) i les olives; i la seva exquisida salsa, conté: ametlles, avellanes, all, nyores, pa, vinagre, oli d’oliva i sal, tot i que pot presentar petites variacions entre les diferents poblacions.

Durant tot l’any, a les diferents poblacions que formen part de la Ruta del Xató, hi ha una completa programació de festivals musicals i concerts, per a tots els públics.

 

Descarregar el cataleg

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s