Medalla d’Or en Challenge International du Vin per Can Bonastre Criança 2006


– La nova anyada Can Bonastre Criança ha rebut la seva primera medalla en Challenge International du Vin, un dels concursos europeus més reconeguts.

– És l’únic vi de la DO Penedès en categoria Criança que ha rebut una medalla.

– La notícia arriba després de saber que el Maurel 2008 i el Can Bonastre Blanc 2008 han rebut també Medalles de Plata al Concours Mundial de Bruxelles.

El Can Bonastre Criança 2006 sintetitza la personalitat de les vinyes de la finca Can Bonastre Santa Magdalena i és la proposta més tradicional del celler. Un cupatge de cabernet sauvignon (60%) i Merlot (40%), amb 12 mesos de criança en bótes de roure francès i americà, que marida bé amb els plats de carn vermella, amb o sense salsa, o el tradicional assortiment d’embotits .

Les vinyes de Merlot i Cabernet Sauvignon de Can Bonastre són les de major extensió i les últimes en brollar en època primaveral. Concretament la finca té 8 hectàrees de Merlot i 6’5 hectàrees de cabernet sauvignon. Es troben en un sòl argilós calcari característic de la zona alta del Penedès i conformen alguns de les vinyes més velles de Can Bonastre.

Challenge International du Vin va tenir lloc el 16 i 17 d’abril a Bourg, França, i en aquesta 34 edició es van presentar 4.435 mostres procedents de 33 països diferents. Més de 700 degustadors professionals i aficionats han participat en els veredictes finals, i Espanya ha estat el segon país després de França en nombre de vins presentat. El Concurs ja havia premiat anteriorment un vi del celler, el Can Bonastre Blanc, amb una medalla de plata.

Aquesta medalla se suma a les de plata rebudes pel Maurel 2008, el Can Bonastre Blanc 2008 i el Nara 2006 aquesta setmana, al Concours Mondial de Bruxelles i el Concurs de la DO Penedès.

CELLER Can Bonastre AL DETALL:

Enòleg: César Torrijos

Hectàrees de vinya: 50

Ceps per hectàrea: 2.750

Rendiment de les vinyes: entre 3.000 i 9.000 kg/ha en funció de les varietats

Principals països d’exportació: Holanda, Alemanya, Bèlgica, Anglaterra, Bulgària, Canadà, Estats Units i Brasil.

Can Bonastre SOSTENIBLE:

El Celler Can Bonastre manté uns criteris de respecte al medi ambient, com la producció d’energia solar, la recollida i emmagatzematge d’aigua de pluja o, ja en la vinya, el cultiu de conservació per evitar l’erosió del sòl i millorar l’aportació de minerals, i les tècniques de confusió sexual per evitar l’ús d’alguns insecticides.

Per a més informació: Tel. 93 772 87 67

Anuncis

Els comentaris estan tancats.