Ingredients per a 4 persones
Pel brou d’ànec
1kg. de carcasses d’ànec mut
200gr. de pastanagues
200gr. de porros
1 all tendre
100gr. de pebrot vermell
50gr. de pebrot verd
2 tomàquets madurs
320 gr. d’arròs bomba del Delta de l’Ebre
2 magrets d’ànec mut
2 aletes d’ànec mut
3l. d’aigua
Per fer el brou d’ànec, enrossirem les carcasses de l’ànec al forn a una temperatura d’uns 220ºC. Una vegada rosses, les reservem. En una cassola fem una bresa amb el porro i la pastanaga fins que siguin ben confitats. Hi afegim les carcasses que havíem reservat i 3 litres d’aigua, que deixarem reduir a 1/3 part.
Tallem les verdures ben petites i les sofregim a foc lent. Mentrestant trossegem els magrets d’ànec a daus i separem les aletes fent-ne 4 trossos; marquem l’ànec en un paella a banda fins que sigui ros. Llavors l’afegirem al sofregit. Quan l’ànec hagi enfosquit, hi afegim l’arròs. Quan l’arròs estigui daurat, afegirem el brou d’ànec i ja només caldrà esperar els 20 minuts de cocció de l’arròs per poder gaudir d’aquest saborós plat.
Recepta: Restaurant Trencadís
Retroenllaç: Arròs caldós d’ànec mut del Penedès | Celler-Adocse